Albert Kuqi siirtyi Veikkausliigaan ja tarkemmin Hakan riveihin viime talvena.

Hakan on pakko nähdä tässä 19-vuotiaassa nuorukaisessa potentiaalia, sillä vielä viime vuonna Kuqi kulutti Ykkösen Viikinkien vaihtopenkkiä siirtyen Kakkosen Gnistaniin pelaamaan satunnaisia minuutteja.

Kuqi ei olisi Kuqi, jos hänellä ei olisi kovia tavoitteita. SuomiFutis.com-sivusto sai tietää, että rima on nostettu korkealle, sillä Kuqi tavoittelee jo ensi kaudella Hakan ykköshyökkääjän paikkaa.

Sinulla on ura nyt hyvässä nosteessa, sillä pelasit vielä Viikingeissä viime kaudella. Miten sait Sami Ristilän kiinnostumaan sinusta?

No en mä tiedä ihan tarkkaan, että mikä sai kiinnostumaan. Talvella soitin Ristilälle ja kysyin, että mikä on tilanne ja voinko tulla mukaan avoimiin treeneihin, ja ne kiinnostui ottamaan mut sitten näytille.

Siinä varmasti auttoi sekin, että Shefki tuntee jotain joukkuekavereita täällä.

Onko hyppy divarista liigaan tuntunut suurelta?

No aluksi tempo tuntui kevään ja talven aikana vielä kovalta, mutta nyt siihen on tottunut eikä enää sen suhteen tunnu mitenkään erikoiselta.

Miten ensi kaudella? Sinulla on optio ensi vuodesta, tuletko yhä pelaamaan Hakassa?

Joo näillä näkymin tulen – me käytettäneen se optio ja jatketaan ainakin vuoden ja ehkä pidempäänkin. Mahdollisuuksia on nousta jopa ykköshyökkääjäksi ensi kaudella.

//
Onko muista seuroista tullut yhteydenottoja?

Kyllä jotain on tullut – ulkomailtakin.

Entäpä sitten pidemmällä tähtäimellä? Mainitsitkin jo, että soittoja on tullut ulkomailta. Onko ulkomaan kentät mielessä?

Joo totta kai. Kaikki koulut on jätetty taakse ja nyt pitää tehdä työtä lujasti sen eteen, että jossakin vaiheessa pääsee ulkomaille. Haluan kuitenkin yhä kehittyä täällä Suomessa, että ei tarvitse sitten heti tulla maitojunalla takaisin.

Eli en ole ihan tänään vielä mihinkään tästä lähdössä, vaan vasta sitten, kun olen siihen riittävän kypsä.

Hakalla on hyökkäyspäässä useampiakin nuoria pelaajia. Onko kilpailu kovaa nuorten pelaajien joukossa?

Joo totta kai on, jokainen haluaa yrittää näyttää parhaansa. Mulla on mennyt hyvin pelit reservissä ja A-junnuissa, että sikäli olen tosi hyvällä mielellä. Ristilä on vaikuttanut tosi tyytyväiseltä.

//