FC Lahti varmisti viikonloppuna liiganousun nujertamalla FC Hämeenlinnan vieraissa 3-1.

Päävalmentaja Tommi Kautonen sai jatkosopimuksen ja käskyttää myös ensi vuonna FC Lahtea. SuomiFutis.com-sivusto rupatteli Kautosen kanssa menneestä sesongista ja vähän tulevasta.

Minkälainen olo on joukkueella, kun nousu on varmistunut liigaan ja onko sarjavoittoa juhlittu?

No on tässä vähän tosiaan juhlittu – joukkueen kanssa saunassa käytiin, mutta tänään palataan sorvin ääreen ja ruvetaan valmistautumaan viimeiseen peliin.

Pystytäänkö viimeisessä ottelussa säilyttämään yllä motivaatiotaso, vaikka ottelulla ei enää ole merkitystä?

No sitä tavoitellaan. Kausi olisi tosi mukava päättää voittoon ja hyvään esitykseen kotiyleisön edessä.

//
Viimeksi kun juteltiin, sanoit, että joukkueen rakentamisen esteenä on vielä epävarmuus liigapaikasta. Nyt kun paikka on varmistunut, saadaanko ensi vuodeksi kilpailukykyinen edustusjoukkue?

No se on tavoitteena. Talous on tiukalla ja rahaa tietenkään hirveästi ei ole, mutta mahdollisimman kilpailukykyinen joukkue yritetään rakentaa ensi vuodelle.

Oliko Ykkösen nousujärjestelmä hyväksi sarjalle tai suomalaiselle jalkapallolle?

No vaikea sanoa onko se hyvä vai huono. Alunperin piti olla nousukarsinnat, mutta se sitten AC Oulun takia muuttui ja voitolla tuli nousu.

Mutta se on sanottava, että Ykkösen taso on erittäin korkea ja useammallakin joukkueella olisi ollut urheilullisesti mahdollisuudet liigaan.

Nostitte lupaavan nuoren Matti Klingan nyt edustusjoukkueeseen. Minkälaisen roolin hän tulee saamaan ensi vuonna?

No se on Klingasta itsestäänkin kiinni, mutta vastuu tulee kasvamaan liigassa ja kilpailua tulee olemaan enemmän. Mutta minun mielestäni Masalla on kaikki mahdollisuudet pärjätä edustusjoukkueessa.

//