KuPS pelaa vahvassa myötätuulessa ja sarjasijoitus kohenee kierros kierrokselta.

Vahvassa iskussa on myös KuPS:n runkopelaaja ja ratkaisija Ilja Venäläinen, jolta SuomiFutis.com-sivusto kyseli kuulumiset. Ilja käy läpi mennyttä kautta, sopimusasioita ja omaa tulevaisuutta.

Kupsilla on aikamoisen vakuuttava rynnistys päällä kauden lopulla. Mikä muutos peliin on tullut?

No varmaan siinä on ollut paljon sitä, että meillä on nämä loukkaantumiset saatu alta pois ja nyt on jo vähän vaihtoehtojakin sen suhteen, että ketä voidaan laittaa kentälle ja kenellä on paras vireystaso. Paljon terveitä pelaajia ja tietysti nuo voitot ovat tuoneet itseluottamusta. Ja olen ollut tyytyväinen myös omaan peliini.

Esa Pekonen kertoi SuomiFutis.com-sivustolle, että Alain Bonolta odotetaan paljon. Onko hän tuonut sinusta vahvistusta joukkueelle?

No kyllä ehdottomasti. Bono on ollut hyvä. Nopeasti istunut joukkueeseen ja tuonut vähän niin kuin uuden elementin keskikentälle. Hän johtaa peliä sieltä käsin ja on rauhoittanut peliä hyvin.

Oletko KuPS:n kauteen yleisesti ottaen tyytyväinen?

No tietysti siinä mielessä olisi ollut parannettavaa, että vähän aikaisemmin oltaisiin voitu päästä vauhtiin ja noista loukkaantumisista eroon. Mutta se on kuitenkin sanottava, että nyt ollaan kuudentena ja europelit on varmistettu ja päästiin Suomen Cupin finaaliin, vaikka siellä ei sitten ihan toivottua tulosta tullutkaan.

Meillä oli ennen kauden alkua tavoitteena päästä kuuden joukkoon ja nyt sitten minimitavoite vaikuttaa toteutuvan. Tietenkin viime kaudella oltiin hopealla ja vielä tässä kauden lopussa pitää niitä pisteitä saada, mutta missään tapauksessa ei voi pettynyt olla.

Teit itse hattutempun Vepsua vastaan. Minkälaiset fiilikset oli ottelun jälkeen?

No totta kai ensimmäinen hattutemppu liigauralla, joka on kestänyt jo kymmenen vuotta oli hieno juttu ja asia, mitä on varmasti mukava muistella myöhemminkin sitten kun ura on ohi. Ja kaiken kaikkiaan mukava lisä kaudelle. Tässähän on ollut muitakin yksittäisiä tapauksia tällä kaudella, niin kuin Cup-finaali ja ensimmäinen A-maaottelu.

//
Pelasit tosiaan aiemmin tänä vuonna maajoukkueessa Belgiaa vastaan. Uskotko, että Paatelainen olisi kiinnostunut sinun palveluksistasi?

Taisi Ruotsi-pelissä olla maajoukkueen keski-ikä 24 ja puoli vuotta, eli jos sinne nuorennusleikkausta halutaan, niin minä en varmaankaan ole ensimmäinen mielessä. Belgia-ottelussa oli Kanerva vastuuvalmentajana vielä ja minun jaksoni siellä meni todella hyvin.

Jos kutsu kävisi uudestaan, niin kyllähän se aina kiinnostaa, mutta ei minulla mitään sellaista asennetta ole, että pitäisi tässä joka ottelussa mukana olla. Pelillisesti ottelu Ruotsia vastaan oli hyvä ja siltä vaikuttaa, että sinne on saatu oikeat pelaajat kokoon.

Teit yhden vuoden jatkosopparin KuPS:n kanssa viime syksynä. Mitä tämä oikeastaan tarkoittaa? Tuletko yhä jatkamaan KuPS:ssa?

Tein jo jatkosopimuksen ensi vuodesta myöskin eli kyllä KuPS:ssa tulen jatkamaan. Minulla ei ole mitään halua lähteä täältä pois. Seura tekee hyvää tulosta, vaikka välillä on kauden aikana näyttänyt hyvinkin pahalta. Olen ollut tällä pitkään ja nähnyt vaikeita aikoja, mutta ei minulla ole hinkua muualle.

Niin kuin tuossa jo sanoinkin, itselläni on ollut tässä hyvä vuosi alla ja toivottavasti myös ensi vuosi on hyvä. Sekä minä että Pekonen molemmat ollaan nähnyt asia niin, että hyvä tapa edetä on ottaa aina yksi vuosi kerrallaan.

//