HJK kohtaa tänään lähes merkityksettömässä liigamatsissa IFK Mariehamnin.

Klubin mestaruus on jo käytännössä sinetöity kuusi kierrosta ennen kauden päätöstä ja IFK:n saumat mitaleihin tai putoamiseen ovat teoreettisestikin utopiaa.

HJK:n valmentajavelho Antti Muurinen näkee ryhmässään kehitystä. Kesken kauden on myyty tukku avainpelaajia ja nyt alkaa peli kulkea myös uusitulla miehistöllä.

”Cup-mestaruus tuli hyvällä taistelulla”

– Peli hieman uusiutuneella joukkueella on sujunut jatkuvasti paremmin ja paremmin. Viime peli Jaroa vastaan, ja lähinnä sen toinen jakso oli ehkä parasta peliä, jota olen tältä uudelta joukkueelta nähnyt. Myös Cup-mestaruus tuli hyvällä taistelulla, Muurinen sanoo HJK:n nettisivuilla.

Ero HJK:n ja IFK:n välillä on tällä kaudella ollut kohtalaisen tasainen. Ensimmäisen ottelun voitti IFK kotonaan, jälkimmäisen HJK kotonaan.

– Ahvenanmaa on erittäin vaikea paikka pelata. IFK on perinteisesti ollut kotonaan erittäin vahva, eikä sieltä ole pisteitä tullut helposti kenellekään. Tämä ei kuitenkaan vaikuta meidän pelirohkeuteemme yhtään. Lähdemme taistelemaan pisteistä kuten kaikkiin otteluihin tällä kaudella, oli pisteet kenties ratkaisevia tai ei. Katsotaan vasta pelin jälkeen miten meni.

//