Ruotsissa on tarkkaan otettu selvää Huuhkajien tilanteesta. Ruotsin maajoukkueen tarkkailija ja Elfsborgin kakkosvalmentaja Petter Wettergren varoittaa uudestisyntyneestä Suomesta.

Wettergrenin mielestä Mixu Paatelaisen ideat ovat alkaneet purra Suomen pelaajistoon.

– Suomi on paljon parempi nyt kuin kesäkuussa Råsundalla. Nyt pelaajilla on roolit ja he tietävät mitä tekevät. Kesällä Suomi pelasi 4-2-3-1-systeemillä, nyt heillä on käytössä joulukuusitaktiikka eli 4-3-2-1-ryhmitys. Lisäksi siellä on tehty muutoksia puolustus- ja hyökkäyspeliin. Roman Eremenko on heidän moottorinsa, topparit ja laitapakit levittävät ja sen jälkeen yritetään löytää syöttösuuntia syvyydestä, Wettergren sanoo Fotbollskanalenille.

– Suomen vahvuutena on ennen kaikkea vastaiskut. Heillä on todella tiukka keskusta, kun he ovat puolustusasemissa. Hollanti ja Moldova saiva tuntea Suomen vastaiskujen voiman muutaman kerran, kun he menettivät pallon keskikentällä. Suomi on salamannopea. Heikkoudet? Se on asia, mikä keskustellaan joukkueen sisällä enkä tule tässä mitään paljastamaan. Monet suomalaiset lukevat ruotsalaisia lehtiä.

//