Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus on käsitellyt Tampere United ry:n pyynnön Ykkösen sarjapaikasta kaudelle 2012. Tampere United oli pyytänyt liittohallitukselta, että se vahvistaisi oikeuden hakea sarjapaikkaa Ykkösestä kaudelle 2012.

Liittohallitus totesi, ettei Tampere United ry:llä ole sarjapaikkaa Ykkösessä kaudella 2012, joten kysymys oikeudesta hakea sarjapaikkaa muodostuu aiheettomaksi.

Liittohallituksen kaudeksi 2011 hyväksymässä dokumentissa ”Liiton kansallinen jalkapallon kilpailutoiminta 2011” määritellään muun muassa nousijat ja putoajat kauden 2011 sarjoista. Samalla siitä ilmenee välillisesti, monta joukkuetta ja mitkä joukkueet kussakin sarjassa pelaavat kaudella 2012. Joukkueurheilun piirteisiin kuuluu olennaisesti se, että sarjoissa pelaavat joukkueet määrittyvät edellisen kauden sarjasijoitusten perusteella.

Koska Tampere Unitedilta peruttiin liigalisenssi kaudeksi 2011 ja lisäksi se kurinpitorangaistuksena suljettiin kaikesta kilpailutoiminnasta 2011, se ei ole pelannut kauden 2011 sarjoissa. Tämän johdosta Tampere Unitedilla ei ole sarjapaikkaa Palloliiton alaisissa sarjoissa kaudella 2012.

Liittohallituksen jäsenistä Kari Salonen ja Leena Ståhl jättivät eriävän mielipiteen asiassa.