Unkarin ja Suomen välisen EM-karsintaottelun avausmiehistöt on julkaistu. SuomiFutis.com-sivusto vertailee alla näkyvässä taulukossa maiden avauskokoonpanoja keskenään.

Mikael Forssellin ja Otto Fredriksonin paluu tositoimiin nostaa Huuhkajien avauksen keski-ikää 1,5 vuodella. Kun Ruotsia vastaan se oli alle 24,5 vuotta, niin tiistaina se on aika tarkalleen 26 vuotta. Unkari marssittaa kentälle keskimäärin 27-vuotiaan miehistön.

Unkarilla enemmän kokemusta, Suomella maaleja


//

Unkarilaisten avauskokoonpanolla on yhteensä ennen tiistaita kasassa 355 A-maaottelua. Suomalaisten vastaava luku on 273 matsia. Karsintaotteluiden kokemuksessa unkarilaisilla on kokemusta 190 kamppailun verran ja suomalaisilla 149 ottelua.

Avauskokoonpanojen aiemmin ampumissa maaleissa Huuhkajat sen sijaan peittoavat kotijoukkueen lukemin 40-37. Karsintapeleissä ero sen kun suurenee. Suomen avausmiehistöllä on kasassa 29 EM- tai MM-karsinnoissa ammuttua osumaa, unkarilaisilla niitä on ainoastaan 15.

SuomiFutis.com-sivuston yhteenveto avauskokoonpanoista//