TamUssa 15 liigapeliä merkkauttanut 20-vuotias Johannes Mononen liittyi maanantaina FC Hämeenlinnan sopimuspelaajien vahvuuteen, ilmenee hämeenlinnalaisten verkkosivuilta.

Nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt joensuulaislähtöinen peluri on edustanut aiemmin Jippoa, Tampere Unitedia ja viimeksi AC Oulua.

Mononen on FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempiselle tuttu pelaaja vuosien varrelta eri vastustajien riveistä.

– Asiat alkoivat liikkua nopealla aikataululla, kun selvisi, että Johannes pääsee aloittamaan varumiespalveluksensa Parolassa. Tämä ratkaisu on järkevä molemmille osapuolille. Johannes istuu ryhmään hyvin. Olemme puhuneet pelipaikasta keskikentän ja topparin linjassa, jossa Johannes on omimmillaan, Lempinen summaa.

Myös Mononen on tyytyväinen ratkaisuun, jossa asevelvollisuuden ja jalkapallon yhdistäminen mahdollistuu.

– Hyvillä mielin tullaan Hämeenlinnaan. Oulun jälkeen pohdiskelin pitkään eri vaihtoehtoja ja katsoin järkevimmäksi hoitaa armeijan tässä vaiheessa alta pois. Hämeenlinnaan tulo oli paras vaihtoehto, sillä olen kuullut, että armeijan ja treenaamisen yhteensovittaminen onnistuu täällä hyvin.

//