Tänään perjantaina kello 17 käynnistyy Liigacupin kuudestoista kausi. Helsingissä Talin hallissa pelattavassa avausottelussa ovat vastakkain HJK ja FC Lahti.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tämän kilpailun merkeissä aiemmin kahdeksan kertaa. Lahtelaiset ovat olleet niskan päällä otteluvoitoin 4-3. Lisäksi maaliskuussa 2009 puolivälieräottelu päättyi ennen rankkarikisaa 2-2-tasapeliin.

Viimeisin keskinäinen vääntö oli FC Lahden heiniä. Maaliskuussa 2010 joukkue vei ottelun nimiinsä maalein 4-1, kun osumista vastasivat Rafael (kuvassa), Riku Heini ja kahdesti Pekka Sihvola.

HJK ei ole kyennyt voittoon varsinaisella peliajalla neljään viimeisimpää kohtaamiseen. Edellisen kerran helsinkiläisseura juhli täyttä pistepottia helmikuussa 2007 lukemin 3-1.

Veikkausliigassa Helsingin Jalkapalloklubi on ollut otteluparin kuningas kolmellatoista voitolla lahtelaisten kuutta voittoa vastaan.

Liigacupin aiempien keskinäisten kohtaamisten saldo:
FC Lahti: 8 ottelua, 4 voittoa, 1 tasapeli, 3 tappiota, maalit 12-12
HJK: 8 ottelua, 3 voittoa, 1 tasapeli, 4 tappiota, maalit 12-12

Veikkausliigan aiempien keskinäisten kohtaamisten saldo:
FC Lahti: 27 ottelua, 6 voittoa, 8 tasapeliä, 13 tappiota, maalit 21-36
HJK: 27 ottelua, 13 voittoa, 8 tasapeliä, 6 tappiota, maalit 36-21

SuomiFutis.com-sivusto on vahvasti mukana Liigacupin uutisoinnissa eritoten ennakkojuttujen kautta. Hyödynnämme tilastotietokantaamme kertoaksemme Liigacupin ja yksittäisten otteluiden alla kisan mielenkiintoisimmat ennätykset. Otteluennakoissa luodaan katse otteluparin Liigacup-kohtaamisten lisäksi myös keskinäisiin matseihin Veikkausliigassa.