SPL:n kurinpitovaliokunta lätkäisi IFK-vahdille mittavan pannan

SPL:n kurinpitovaliokunta on käsitellyt 27. helmikuuta pelatussa Haka-IFK Mariehamn -ottelussa sattuneen tapauksen, jossa vierasjoukkueen maalivahti Joshua Wicks pukkasi otsallaan Hakan Albert Kuqia.

Tilanne sai alkunsa ottelun 86. minuutilla Hakan maalia seuranneesta Wicksin ja Shane Robinsonin välisestä nahistelusta, johon kentältä jo poisvaihdettu Kuqi ryntäsi väliin. Töniminen päättyi lopulta Wicksin pukkaukseen, jonka seurauksena Kuqin nenässä todettiin myöhemmin murtuma. Erotuomari poisti molemmat riitapukarit kentältä punaisella kortilla.

SPLn kurinpitovaliokunta langetti Wicksille 12.5. 2012 ulottuvan määräaikaisen peli- ja toimitsijakiellon rangaistusmääräysten 3.1. sääntökohdan mukaan. Näin ollen Wicks olisi sivussa kuukauden päivät 15. huhtikuuta alkavan Veikkausliigan peleistä. Suurempiin sarjoihin tähyävä amerikkalaismaalivahti on kuitenkin purkanut pelaajasopimuksensa IFK Mariehamnin kanssa, joten pelikiellolla ei ole vaikutusta.

Vuonna 2009 MLS-liigan Seattle Soundersia edustanut Wicks ajettiin ulos US Open Cupin finaalissa vastaavanlaisen tilanteen jälkeen. Maalivahti tallasi järjettömästi juuri hänen taakseen maalin tehneen Freddy Monteron päälle. Wicksin tapauksen myötä saama kielteinen julkisuus johti osaltaan hänen MLS-uransa päättymiseen.

Video:
Wicks menettää malttinsa US Open Cupin finaalissa