Seinäjoen Jalkapallokerhon apuvalmentaja Max Peltonen sanoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa olevansa tyytyväinen joukkueen alkukauteen. Luotsi tietää, että Veikkausliiganousu on kovan savotan takana, mutta työntekoahan ei Seinäjoella tunnetusti pelätä.

Keikutte tällä hetkellä Ykkösen kärkipäässä. Miten luonnehtisit joukkueen alkukautta?

Joukkueen alkukausi on ollut hyvä. Olemme kärjen tuntumassa – ja siellä me halutaan olla ja pysyä.

Tässä sarjassa kaikki pelit ovat kovia. Hyviä joukkueita on ollut vastassa, joten voimme olla suoritukseemme tyytyväisiä.

Pelasitte viime kaudella sarjaporrasta alempana. Miten vertaisit Kakkosen tasoa Ykköseen?

Tämän vuoden Ykkönen on erittäin kova. Jokainen joukkue on kova, sellaisia heittopusseja ei ole.

Tässä sarjassa jokainen peli on uusi haaste. Jos Kakkoseen vertaa, siellä se tasoero heittelee aika suuresti. Erot joukkueiden välillä voivat olla välillä aika suuria. Ykkösessä on siinä mielessä tasaisempaa – kaikki pelit ovat todella kovia vääntöjä.

Uskotko, että SJK voisi pelata Veikkausliigassa jo ensi kaudella?

Totta kai. Meillä on hyvä ja tasainen joukkue. Heikkoja lenkkejä ei ole. Pitkässä juoksussa uskon tämän olevan yksi niistä ratkaisevista tekijöistä, miksi juuri me nousemme.

Hankitte kauden alla monta liigatason peluria. Miksi Seinäjoki kiinnostaa kovatasoisia pelaajia?

Ehkä juuri siksi, että olemme onnistuneet hankkimaan viime vuonna muutamia kavereita. Tästä syntyy sellainen ketjureaktio, että halutaan yhdessä tehdä asioita.

Lisäksi monella pelaajalla on ollut oma historiansa Seinäjoella, joten moni on halunnut palata tänne takaisin.

Miten uudet pelaajat ovat istuneet joukkueeseen?

Oikein hyvin. Tärkein osa meidän valmistautumista oli leiri Espanjassa. Se viimeistään hitsasi joukkueen yhteen.

Kun uusia pelaajia tulee mukaan ryhmään, on yhteinen aika tärkeää. Leiri antoi meille tätä yhdessäoloa, jolloin joukkue viimeistään kasvoi yhtenäiseksi.

Seinäjoella on tehty hyvää ja järjestelmällistä työtä. Minkälaisia tavoitteita seuralla ja joukkueella on tulevaisuudessa?

Seuran edustusjoukkue tähtää Veikkausliigaan. Junioripuolella halutaan, että vuosittain jokunen pelaaja nousisi edustusjoukkueeseen haastamaan. Tässä ovat ne suurimmat urheilulliset tekijät.

Junioripelaajista on vielä hyvä muistaa se, että joskus pelaajia nousee esiin enemmän, joskus vähemmän. Mutta muutaman toivomme joka vuosi näkevän liigajoukkueen mukana.

Minkälainen oma roolisi on tässä palapelissä?

Toimin paitsi edustusjoukkueen apuvalmentajana myös A-junioreiden vastuuvalmentajana. Lisäksi vedän ns. erikoisryhmien valmennusta eli erilaisia kyky- ja taitokouluja.

Ykkösessä on monta laadukasta ryhmää, kenet itse nostaisit pahimmiksi haastajiksenne kevätsesongin perusteella?

Ykkösen avaustapahtumassa Oulussa mainitsin PK-35 Vantaan ja AC Oulun. Uskon, että Oulu nousee vielä sieltä. Siellä on hyvä yhdistelmä sekä kokemusta että nuoruutta. Heillä on hyvä jengi kasassa.

Lisäksi on tietenkin hyvä mainita RoPS. Heillä kova ryhmä. Joukkue on perinteisesti seilannut sarjojen välissä, joten he ovat varmasti iskukykyisiä.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö