Pikkuhuuhkajilla pakkovoitto viikonloppuna – "Viimeistely on ongelma"

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue, Pikkuhuuhkajat, pelasivat tiistaina 1-1-tasapelin EM-karsintaottelussa Sloveniaa vastaan vieraskentällä. Tulos sinänsä lohkokärkeä vastaan oli hyvä, mutta mahdollista jatkokarsintapaikkaa varten täysi pistepotti olisi ollut tarpeen.

– Aika oikeanlainen tulos pelistä, jos sitä katsotaan kokonaisuutena. Oltaisiin tarvittu kolme pistettä, ja siksi tasapeli tuntuu hiukan huonolta tulokselta. Mutta neljä pinnaa kahdessa pelissä sarjakärjeltä on hyvä suoritus joukkueelta, päävalmentaja Mika Laurikainen kertoi Huuhkaja.tv:n haastattelussa.

Suomi on tehnyt kuudessa karsintaottelussa vain viisi maalia. Laurikainen myöntää, että maalinteon vaikeus on pelin suurin ongelma tällä hetkellä. Toisaalta omiin on mennyt vain neljä.

– Viimeistelyn vaikeus oli ongelmana tänäänkin. Meillä oli paikat useampaankin osumaan. Sloveniallakin toki oli omat paikkansa, mutta puolustus toimi moitteetta.

– Maalivahti Walter Viitala otti muutaman tosi hyvän kopin ja topparit paikkasivat hyvin kolme-neljä kertaa. Kyllä tasapeli siihen nähden oli erittäin hyvä tulos.

Pikkuhuuhkajat on nyt lohkonsa kolmantena, neljä pistettä lohkokakkosesta Ruotsista. Karsintalohkojen parhaat lohkokakkoset pääsevät mukaan EM-jatkokarsintaan lohkovoittajien seuraksi.

Neljässä jäljellä olevassa pelissä on jo pakkovoiton maku. Seuraava karsintamatsi pelataan ensi lauantaina Lahdessa, missä vastaan asettuu Ukraina.

– Se on pakkovoiton paikka, jos halutaan elätellä toiveita jatkopeleistä. Ukraina oli loistava Ruotsia vastaan (6-0-voitto viime torstaina), mutta hävisi Liettualle (0-1-tappio maanantaina). Tämä kuvastaa lohkon tasaisuutta.

– Pelattiin vieraissa heitä vastaan tasan 1-1, ja en näe syytä, miksi tällä kertaa ei pärjättäisi.

Lyö riskitön jopa 50 euron veto jalkapallon Euroopan mestarista!
Panoksesi palautetaan, voitit tai et! Lue tästä lisää!

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!