Alkukaudesta FC Hämeenlinnaa edustanut Rico Laitinen vaihtoi viikonloppuna maisemaa. Keskikenttämies siiirtyy Pembrokeen, Yhdysvaltoihin, missä nuorukainen aloittaa opiskelut sekä jatkaa jalkapalloilua.

– Menen siis University of North Carolina at Pembroke nimiseen yliopistoon Pohjois-Carolinaan. Siellä olisi tarkoitus viettää loppuvuosi ja jatkaa sitten vähän isompaan yliopistoon Wilmingtoniin, jos kurssit saadaan onnistuneesti suoritettua.

– Pembroke pelaa toiseksi korkeinta ja Wilmington korkeinta yliopistosarjaa. Taso on siellä käsittääkseni aika kova, korkeimmassa sarjassa parhaat jengit ovat parhaimmillaan Veikkausliigatasoa. Pelaajia on ympäri maailmaa, enimmäkseen toki jenkeistä. Pembrokessa on jokunen skandinaavi, eli ainakin yksi ruotsalainen ja norjalainen. Eli ehkä jotain ”puolikotimaista” löytyy sieltäkin. Olosuhteet ovat tosi hyvät, nyt on joku 30 astetta. Talvella saattaa olla yöpakkasia, mutta muuten lienee jotain 5-10 astetta. Eli toppatakkia ei tarvita, ainakaan en aio sitä laukkuun pakata, Laitinen vitsailee.

Puheista päätellen Laitinen on pakannut matkalaukkuun tärkeimmän työkalun, asenteen, mukaan.

– Siellä olleilta olen kuullut, että asennoituminen on tärkeää. Välillä peleissä ei ole taitoa, mutta asenne ja halu ratkaisevat paljon. Ne varmasti pelaavat jotka antavat kaikkensa. Siihen olen asennoitunut, että kaikkeni annan ja parhaani teen, yrityksestä se ei ainakaan jää kiinni. Haaveet ovat korkealla, olisihan se joskus kiva päästä vaikka MLS:a vääntämään, keskikenttämies haaveilee.

Lyö futikseen NordicBetille 50 euron riskitön veto! Kuittaa myös 100 euron bonus!
Jos riskitön veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!