Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta on tehnyt päätöksen, joka liittyy Ykkösen otteluun HIFK- FC Viikingit (pelattu 28. heinäkuuta).

Päätös: Kurinpitovaliokunta päätti määrätä HIFK:lle sakkoa 1 000 euroa Rangaistusmääräysten 3.1 §:n d-kohdan mukaisesti.

Perustelut: Päätöstä tehdessään kurinpitovaliokunnalla oli käytössään delegaatin raportti ja molempien seurojen vastineet.

Näiden perusteella katsotaan selvitetyksi, että ottelun ensimmäisen puoliajan 35. minuutin kohdalla HIFK:n kannattajajoukon katsomosta kuului rasistinen huuto, joka oli kohdistettu FC Viikinkien ulkomaalaista pelaajaa kohtaan. HIFK:n vastineen mukaan huutoon puututtiin nopeasti eikä rasistisia huutoja enää kuulunut katsomosta.

Ottelun toisen puoliajan 80. minuutilla HIFK:n kannattajakatsomosta juoksi henkilö ison lipun kanssa kenttää rajaavan kaiteen luo ja uhitteli sekä huuteli FC Viikinkien pelaajalle. Kun pelaaja heitti pallon peliin, sylkäisi ko. henkilö pelaajaa selkään. Järjestyksenvalvoja oli tilanteessa vieressä ja varmisti, ettei katsoja päässyt kenttäalueelle.

Turvallisuusmääräysten 4.1.2:n mukaan muun muassa pelaajien koskemattomuus on taattava koko ottelutapahtuman ajan. Määräysten 4.1.4:n mukaan kaikenlainen rasismi tai rasistinen käyttäytyminen on kiellettyä ja 4.1.5:n mukaan kaikenlainen, muun muassa pelaajiin kohdistuva herjaava käytös on kiellettyä.

Turvallisuusmääräysten 3.7 mukaan seura on vastuussa kannattajiensa käytöksestä, joten HIFK:n katsotaan rikkoneen tätä sääntöä, koska sen kannattajat syyllistyivät edellä mainittuihin rikkomuksiin.

Rangaistusta harkitessaan valiokunta piti HIFK:n osalta koventavana sitä, että se on kolmen viimeisen kauden aikana saanut 9 kertaa sakkoja turvallisuusmääräysrikkomuksista. Tähän päätökseen ei voi Rangaistusmääräysten 8 §:n perusteella hakea muutosta Palloliiton valitusvaliokunnalta.

Lyö futikseen NordicBetille 50 euron riskitön veto! Kuittaa myös 100 euron bonus!
Jos riskitön veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!