Valioliigan alkukauden ykkösmieheksi voidaan nimetä Swansealle 13 maalia jo iskenyt espanjalaishyökkääjä Michu.

Swansean pelättiin kokevan pudotuksen viime kaudesta, jolloin sittemmin Liverpooliin siirtynyt Brendan Rodgers johdatti joukkueen urotöihin liiganousun jälkeen.

Mutta mitä vielä, ex-huippupelaaja Michael Laudrup on kehittänyt walesilaisseuran peliä entisestään. Lisäksi Laudrup hankki hänelle jo Espanjan ajoiltaan tutun 26-vuotiaan Michun kahden miljoonan punnan pilkkahintaan Rayo Vallecanosta ja miehestä on heti tullut joukkueensa syömähammas.

Pelaaja on todellakin viime kesän paras osto, ei vain hinta-laatusuhteeltaan, vaan kaiken kaikkiaan. Hän johtaa Valioliigan maalipörssiä ja on vastannut 48-prosenttisesti joukkueensa liigamaaleista.

Esitykset herättäneet myös maajoukkueen

Espanjalaiskärjen esitykset ovat innostaneet myös Espanjan maajoukkueen päävalmentajan Vicente Del Bosqueta, joka on ottamassa pelaajan mukaan maansa seuraavaan ystävyysotteluun helmikuussa, kun Espanja kohtaa Urugayn Dohassa.

– Michu ja (Celta Vigon hyökkääjä) Iago Aspas tulevat olemaan mukana, Del Bosque kertoi espanjalaistelevisiolle Soccerway.com:n mukaan.

– Michu ansaitsee kunniamaininnan loistavasta kaudesta. Hän on noussut esiin joukkueessa, joka ei kuulu suurseuroihin, hän vihjasi jo aiemmin joulukuussa valinnasta.

Espanjan maajoukkueen seuraava tosipeli on MM-karsintaottelu Gijonissa maaliskuun lopussa, missä vastaan asettuu Huuhkaja-ryhmä.