SPL:n kilpailuvaliokunta on päättänyt, että FC Honkaa edustaneilla Tapio Heikkilällä ja Duarte Tammilehdolla on ollut hyväksyttävä syy sopimuspurkuun. Kaksikolla on päätöksen johdosta oikeus siirtää edustus- ja pelioikeutensa vapaasti uuteen seuraan, tiedottaa Palloliitto.

Kilpailuvaliokunta perusteli ratkaisuaan seuraavasti:

Asiassa katsotaan toteennäytetyksi, että Tammilehto ja Heikkilä (myöhemmin yhdessä pelaajat) ovat kirjallisella ilmoituksella FC Hongalle 11.10.2012 purkaneet pelaajasopimuksensa siten, että sopimus päättyy 31.10.2012. Purun syynä on ollut se, että purkuhetkellä pelaajilla on ollut saamatta elo- ja syyskuun palkat sekä 31.7.2012 erääntynyt bonus. Palkkojen maksupäivä olisi ollut näiden kuukausien viimeinen päivä.

FC Hongan esittämälle väitteelle, että pelaajat olisivat peruneet purkunsa suullisessa keskustelussa FC Hongan edustajan kanssa 16.10.2012, ei löytynyt näyttöä. Näin ollen sillä, että FC Honka maksoi erääntyneet palkat ja bonuksen pelaajille 30.10.2012, ei ole merkitystä sopimuksen purun kanssa.

Edellä olevan perusteella Kilpailuvaliokunta katsoo, että koska FC Honka on jättänyt kahden kuukauden palkat maksamatta ja lisäksi bonus on ollut yli kaksi kuukautta erääntyneenä, on pelaajilla ollut hyväksyttävä syy purkaa sopimuksensa FC Hongan kanssa.

FC Hongalla on oikeus valittaa seitsemän päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Suomen Palloliiton liittohallitukselle.

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä.