Kommentti: Teemu Pukin nöyryytys koki huippunsa

© Kuva: Getty Images
Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Schalken hyökkääjä Teemu Pukin on aika etsiä uusia haasteita. Pohjanoteeraus nähtiin eilen lauantaina.

Pukki jätettiin bundesliigaottelussa Mainzia vastaan penkille, vaikka joukkueen ykköstykit Klaas-Jan Huntelaar ja Ciprian Marica olivat sivussa loukkaantumisten vuoksi. Valmentaja Jens Keller päätti avata ottelun ilman varsinaista hyökkääjää.

Kellerin törkein temppu nähtiin silti vasta parikymmentä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Schalke on 1-2-tappiolla. Mitä tekee Keller? Repäisee jostain puskasta Pukin sijasta kentälle 17-vuotiaan A-juniorin Max Mayerin. Eikä junnu ole edes hyökkääjä.

Karua kertomaa siitä, kuinka paljon luotsi luottaa suomalaiseen.

Pukki pääsi ottelussa kentälle lopulta jämäminuuteiksi ja teki sen minkä pystyi. Ja hyvin tekikin. Muutamassa minuutissa on kuitenkin mahdotonta antaa kovinkaan ihmeellisiä näyttöjä.

Kellerin koirankoppi

Joulukuussa Schalken peräsimeen astunut Keller elää vaikeita aikoja. Liigassa on tullut lähinnä tasapelejä ja tappioita. Ei tarvita ennustajaa kertomaan, että tuskinpa keltanokka ohjeistaa Gelsenkirchenissä enää ensi kaudella.

Pukille aika Kellerin alaisuudessa on ollut pettymyksiä täynnä. Pukki on pudonnut hierarkiassa Marican taakse eikä mikään anna osviittaa siitä, että minuutteja olisi jatkossakaan enemmän tulossa.

Kun Huntelaar ja Marica palaavat rinkiin, Pukille on tarjolla maksimissaan jämäminuutteja – jos edes niitä.

Pukki pääsi avaukseen viikko sitten lauantaina Bayern Müncheniä vastaan. Mistään suuresta mahdollisuudesta on silti turha puhua. Pukki jäi kentällä niin yksin, että oli se ja sama olisiko hän ollut kentällä ollenkaan.

Oikeastaan aika omituista, ettei Keller ollut edes valmis antamaan Pukille kunnon mahdollisuutta. Kertoo tämäkin jotain hänen luottamuksestaan kikkarapäätä kohtaan.

Katseet kesän siirtoikkunaan

Pukin nimi oli toistuvasti esillä tammikuun siirtoikkunan aikana. Hyökkääjälle on varmasti ottajia useammassa seurassa. Huuhkaja-kärjen agentti Gerrit Hartung ja hänen kanssaan yhteistyötä tekevä Juha Reini varmaan jo naarailevat markkinoita.

Pukin syksyllä 2011 alkanut ura Schalkessa on yksinkertaisesti tullut tiensä päähän. Vaikka Keller lähteekin kesällä, ei mikään puolla sitä, että Pukki saisi uuden luotsin alaisuudessa enemmän peliaikaa syksyllä.

Ikävä tosiasia taitaa myös olla se, että Pukki ei yksinkertaisesti ole riittävän hyvä Schalkeen. Hypetyksestä huolimatta Pukki on jalkapalloilijana varsin yksipuolinen. Pelkät pystyjuoksut ja kohtalainen viimeistely eivät vain riitä huippuseurassa. Tarvitaan enemmän.

Ei Pukki silti missään nimessä mikään toivoton tapaus ole. Kun mies löytää sopivan ympäristön, hän on loistava kärkimies. Pukki tarvitsee valmentajan, joka uskaltaa luottaa häneen myös vaikeilla hetkillä. Sitten maalitykki alkaa heilutella taas verkkoja.

Gelsenkirchen ei ole tällainen ympäristö eikä Schalke ole tämä seura.

Jaakko Käyhkö, ([email protected])

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon! 

Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!