Riku Riskin teesit Espanja-otteluun: ”Ei voida vain puolustaa 90 minuuttia”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Norjassa Hönefoss BK:ssa ammatikseen pelaava Huuhkajien hyökkäävä keskikenttäpelaaja Riku Riski ottaa Espanja-ottelun enemmän mahdollisuutensa kuin uhkana.

– Meillä on hieno mahdollisuus päästä ottamaan hyvä päänahka, saada hyvä tulos ja pelaamaan hyvin kokonaisuutena. Iso haaste, mutta mielellään otetaan se vastaan. Harvoin näitä pelejä pääsee pelaamaan, Riski kertoo Palloliiton kotisivuilla.

Espanjan tyylin tietävät kaikki vähänkin jalkapalloa seuraavat. Pallonhallinta tulee varmasti olemaan valtavaa, mutta Riskin mielestä pelkkään puolustamiseen ei pidä suostua.

– Onhan se tietysti pelaajille tuttu. Tiedetään mitä odottaa perjantaina. Altavastaajan rooli on helpompi. Tällaisissa peleissä kaiken pitää onnistua 100 prosenttisen nappiin, että jotain irti saadaan.

– Mielestäni on pakko hyökätä, jos haluamme voittaa. Ei voi vain puolustaa 90 minuuttia, vaikka tietenkin se on tärkein osa peliä. Kun saamme pallon, pitää olla fiksuja ja tietää tarkalleen mitä silloin teemme. Toivottavasti pääsemme rokottamaan silloin meidän aseilla.

Norjan pääsarjassa on pelattu vasta yksi ottelukierros, mutta Riskin joukkue pelasi tukun haastavia ja hyvin valmistaneita harjoituspelejä mm. Suomessa HJK:ta ja TPS:ää vastaan. Mies taistelee hyökkäävän keskikenttäpelaajan paikasta Suomen kokoonpanossa.

– Kuntoni on täydellinen. Olen päässyt taas rytmiin ja pelannut viikoittain. Se on todella tärkeää. Olen kunnossa ja odotan innolla tulevaa.

Espanja isännöi Suomea perjantaina Gijonissa. Ottelu alkaa klo 21.45 Suomen aikaa ja televisioidaan suorana lähetyksenä YLE TV2:lla. Lähetys alkaa klo 21.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS