Teemu Pukki iski lauantaina joukkueensa viimeisen maalin 3-0-voitto-ottelussa Hoffenheimia vastaan. Huuhkaja-kärki pääsi kentälle ottelun 74. minuutilla ja teki maalin yhdeksän minuuttia myöhemmin puolittaisesta läpiajosta.

Pukki sekä joukkueeseen tammikuussa lainalle tullut brassihyökkääjä Raffael, joka iski 2-0-maalin Schalkelle, saivat päävalmentaja Jens Kellerin kehut.

– Näin jokainen valmentaja haluaisi sen toimivan, että penkiltä kentälle tulevat pelaajat tuovat peliin uusia virikkeitä. Pukki ja Raffael hoitivat hommansa erinomaisesti – eivätkä ainoastaan maaliensa ansiosta, Keller hehkutti ottelun lehdistötilaisuudessa.

Pukki joutui aloittamaan ottelun vaihtopenkiltä, kun loukkaantumisesta toipunut romanialainen Ciprian Marica sai kutsun avaukseen.

Marica ei kuitenkaan vakuuttanut ja kommenteista voidaan päätellä Pukin ja brassikollegan saavan lisää vastuuta tulevaisuudessa. Myös Schalke-pomo Horst Heldt antoi arvoa tehokaksikon työlle.

– Olen iloinen Teemu Pukin ja Raffaelin puolesta. Raffaelin osalta emme ole vielä päättäneet, pidämmekö hänet.

Raffael on toistaiseksi seurassa lainasopimuksella, mutta Schalkella on osto-optio mieheen ensi kaudeksi. Pukilla on seuran kanssa sopimus voimassa kesään 2014.