Hankalista lähtökohdista kauteen lähtevä viime kauden hopearyhmä FC Inter tietää alkukaudesta tulevan hankalan, mutta uskoo tilanteen kehittyvän edukseen kauden edetessä. Joukkueesta lähti talven aikana iso liuta nimimiehiä ja paikkaajat eivät täytä syntyneitä aukkoja.

– Pitää olla realistinen. Nykyhetkeä ajatellen, meillä on tiettyjä ongelmia, mitkä pitää ratkoa, mutta voimme kasvaa ja kehittyä. Erot HJK:n perässä eivät ole kovin suuria joukkueiden välillä. Viime kaudella Jaro ja Haka olivat kaukana pohjalla, mutta tällä kaudella on vaikea edes arvata kuka voi pudota, Interin päävalmentaja Job Dragstma kertoi SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Paras avauskokoonpanoni muodostuu hyvistä pelaajista, ja ehkä 12-13 pelaajaan asti, mutta heistä seitsemän on nyt pelikunnossa. Uskon, että parhaalla kokoonpanolla voimme voittaa jokaisen. Nyt meidän pitää odottaa viisi peliä kauden alusta ja katsoa kuinka on mennyt. Tulos riippuu runsaasti loukkaantumista tietenkin.

Hollantilaisluotsi pitää HJK:ta ehdottamana ennakkosuosikkina.

– HJK on selvä ennakkosuosikki. Jos he eivät voita mestaruutta, on joku pahasti vialla. Heillä on jokaisessa osa-alueessa eniten potentiaalia ja riveihin saatu miehiä kuten Mikael Forssell, Teemu Tainio ja Mika Väyrynen.

– Heidän pitäisi voittaa, mutta tämä on jalkapalloa eikä koskaan voi varma olla. Heillä on kaikki paineet niskassaan.

FC Interin kauden avauspeli maanantaina HJK:ta vastaan on peruttu kenttäolosuhteiden vuoksi. Ottelu pelataan heinäkuussa. Inter aloittaa kautensa viikon päästä sunnuntaina vieraspelillä MYPAa vastaan.

Lisää jo vuosia Suomessa olleen hollantilaisen kommentteja maanantaina julkaistavassa pidemmässä haastattelussa, missä mies valottaa joukkueen ongelmakohtia sekä pelaajahankinnan haasteita, mitä Veikkausliiga-seurat kohtaavat.

Katso tästä Interin seuraennakko sekä mille sijalle SuomiFutis-sivuston toimitus joukkueen arvottaa Veikkausliigassa.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen)