Honka on julkistanut lyhyen ajan sisään monta kovan luokan sopimusta. Kun jo kolmas tekijämies liittyi seuraan, Honka hankki samalla uskottavuutensa takaisin. Tämä oli kevään suurin veto espoolaisilta.

Hongalla oli viime syksynä tiettävästi vaikeuksia velvoitteidensa kanssa. Tilanne kärjistyi loppuvuodesta, kun Hongan nuoret tähtinimet Duarte Tammilehto ja Tapio Heikkilä pyrkivät irti sopimuksistaan. Palloliiton liittohallitus oli tapauksessa pelaajien päätöksen takana, ja miehet vaihtoivat maisemaa.

Rytäkän yhteydessä alkoivat myös puheet espoolaisseuran tulevaisuudesta. Yleisesti arvuuteltiin päättyykö seuran taru; että onko Espoossa edes tilaa kotimaiselle huippu-urheilulle.

Sitten espoolaisella jalkapallotaivaalla välähti.

Viime viikolla Honka jysäytti ensimmäisen pomminsa: MM-kisoissakin pelannut toppari Abdoulaye Méïté siirtyy Honka-paitaan. Heti perään tuli maajoukkueestakin tuttu Roni Porokara. Ja vieläkin Espoossa ammuttiin lujilla, sillä esimerkiksi Skotlannin ja Kreikan pääsarjoissa pelannut Rubén Palazuelos teki sopimuksen Hongan kanssa.

Moni ihmetteli, miten ihmeessä pelaajat saatiin Espooseen. Mistä rahat kaivettiin?

Todennäköisesti pelaajat tulivatkin hakemaan ensisijaisesti pelituntumaa ja saattavat lähteä jo uusiin maisemiin elokuussa. Taloustilanteen vuoksi urheilussa on tällä hetkellä seurojen markkinat, ei pelaajien. Tämä mahdollistaa yllättävätkin siirrot.

Mikään ei silti poista hankintojen arvoa. Olennaista on vain se, että Hongalla on kasassa taas uskottava joukkue.

Suuret haaveet, ilkikuriset hymähdykset

Hongalle on ollut helppo nauraa. On ollut suuria suunnitelmia, Mestarien liigaa ja katettua stadionia. On ollut nimenomaan pelkkiä kovia puheita, joille on helppo hymähdellä, kun alle 500 katsojaa on hytissyt Tapiolan putkikatsomossa. Rahalaarit ovat olleet tyhjät, ja bajamajat ovat seisseet kentän vieressä.

Karu todellisuus on painanut puheita enemmän. Puheet ja teot eivät ole espoolaisseurassa kohdanneet.

Joukoissa sanat ovat tiivistyneet vääränlaisiin mittasuhteisiin.

Honka on silti osoittanut, ettei se suinkaan ole mikään vitsinaihe. Tulevallakin kaudella Honka taistelee liigassa mitalisijoista ja pelaa myös europeleissä.

Honka tekee myös erinomaista työtä nuorten parissa. Kesällä seura saattaa nauttia työnsä hedelmistä, kun lupaavat Tim Väyrynen ja Lum Rexhepi vaihtavat todennäköisesti ulkomaisille kentille. Ikävien asioiden keskellä ei ole kenties aina huomattu, että Espoossa tehdään myös monia asioita todella hyvin.

Ei Hongassa kannata silti alkaa laseja kilistellä, mutta luisu on taidettu saada hallintaan ja seura vaikuttaa olevan jälleen oikealla tiellä. Nyt kannattaa rakentaa tuota mielikuvaa paremmaksi pienin teoin kerrallaan.

Kun puheissa on uskoa, silloin usein teoissakin on. Viime viikkojen uutiset ovat erinomainen alku.

Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko)