Espanja varmisti maanosien mestaruusturnauksen Confederations Cupin lohkovoiton ja välieräpaikan kaatamalla Nigerian sunnuntai-iltana 3-0-lukemin. Joukkueen ratkaisuhahmona oli hyökkäävä laitapuolustaja Jordi Alba, joka iski ottelun avausmaalin kolmannella minuutilla pujottelunsa jälkeen.

Mies iski myös 3-0-osuman ottelun loppuminuuteilla, kun hanakasti ylösnoussut pelaaja pääsi läpiajoon, harhautti maalivahdin ja laittoi pelivälineen tyylikkäästi maaliin. 20:ttä maaotteluaan pelannut Barca-pakki samalla tuplasi maajoukkueen maalisaldonsa.

– Tämä on totisesti uutta minulle. Varsinkin sen vuoksi, että meillä on niin laadukkaita hyökkäyspään pelaajia tässä ryhmässä. Yksikin maali minulle on erikoisuus, Alba kertoi FIFA.com:ssa.

– Toissa maalissa huomasin, että Nigeria oli unohtanut sijoittautumisensa enkä palannut omalle pelipaikalleni. David Villa pelasi ilmiömäisen syötön minulle. Sain pallon hallintaan ja onnistuin ohittamaan maalivahdin. Sitten oli helppoa vain napauttaa se maaliin.

Turnaus jatkuu keskiviikkona Brasilian ja Uruguayn välierällä ja torstaina kohtaavat Espanja ja Italia. Pronssiottelu ja finaali pelataan sunnuntaina.