Espanja voitti Confederations Cupin avausottelussaan maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa Uruguayn 2-1-lukemin. Vaikka maalien valossa ottelu näyttäisi tasaiselta, oli hallitseva EM- ja MM-voittaja Espanja ylivoimainen.

Joukkue johti avauspuolikkaan jälkeen Pedron ja Roberto Soldadon maalilla ennen ottelun viime minuutteja, kun Uruguayn Luis Suarez kavensi vapaapotkusta.

Espanjan hallinnasta kertoo mm. laukaukset kohti maalia, joita joukkueella oli yhdeksän Uruguayn kahta vastaan. Pallonhallinta puolestaan oli 71-prosenttisesti Espanjan. Espanjan päävalmentaja Vicente Del Bosque näki puutteita ainoastaan viimeistelyssä.

– Nämä on kolme upeaa pistettä, jotka antavat meille erittäin hyvän lähtökohdan lohkon kahteen seuraavaan otteluun. Hallitsimme peliä lähes täydellisesti, mutta lopussa olimme hieman ongelmissa, Del Bosque kertoi FIFA.com:ssa.

– Olimme kärsivällisiä ja yhdistimme hyvän pallonhallinnan suoraviivaiseen hyökkäyspeliin. Teimme lähes kaiken hyvin – puolustimme tiiviisti, voitimme pallot takaisin nopeasti ja loimme hyvää jalkapalloa – , mutta emme pystyneet viimeistelemään hyökkäyksiä maaleilla, mikä jättää pienen huolestumisen.

Espanjan lohkossa pelaavat Tahiti ja Nigeria avaavat turnauksensa keskinäisellä kamppailulla maanantaina. Espanjan seuraava ottelu on Tahitia vastaan torstaina.

A-lohkossa Brasilia kaatoi lauantaina Japanin 3-0 ja Italia Meksikon sunnuntai-iltana 2-1.