Kazakstanin pääsarjassa FC Kairatin riveissä nykyisin pelaava Alexei Eremenko junior muisteli yhteistä aikaansa Tottenham-tähti Emmanuel Adebayorin kanssa.

Kaksikko viihtyi samaan aikaan ranskalaisen Metzin junioriseurassa vuosituhannen vaihteessa. Eremenko, joka oli tuolloin vielä erittäin lahjakas nuorukainen, näkee tuon ajanjakson olleen hyödyllinen uran kannalta.

– Se oli yksi tärkeimmistä jaksoista elämässäni. Olin muistaakseni 15 vuotta vanha, 80-prosenttia akatemiasta oli ulkomaalaisia, ja Adebayor tuli neljä kuukautta minun jälkeeni, Eremenko muistelee prosportkz.kz-sivuston haastattelussa.

Eremenkon mukaan Arsenalissa ja Real Madridissakin pelanneen hyökkääjän lahjakkuus ei tuolloin ollut nähtävissä.

– Kukaan ei todellakaan odottanut, että hänestä tulisi sen tason pelaaja kuin mitä hän on. Tuohon aikaan Adebayor oli hidas ja kömpelö, mutta nyt hän on mestaritekijä.

Kämppäkaverukset

”Losan” mukaan hän ja Adebayor tulivat hyvin keskenään toimeen. Jopa niin hyvin, että nuorukaiset jakoivat huoneen pitkän aikaa.

– Akatemiassa oli tapana, että vapaalla paikalliset pääsivät omiin koteihinsa, mutta me jäimme kouluun – se oli tosin hauskaa. Meitä oli noin 7-8 ulkomaalaista. Tulin hyvin toimeen Adebayorin kanssa. Asuin jopa samassa huoneessa hänen kanssaan puoli vuotta, Eremenko sanailee.

Eremenkon mukaan hän päätyi Ranskaan alun perin isänsä kautta:

– Pietarsaaressa, jossa isäni pelasi, asui yksi ranskalainen ja hänellä oli kontakti Metziin. Tämä ranskalainen suositteli Metziä, menin sinne, tykästyin, sain sopimusehdotuksen ja suostuin.