Bundesliigajoukkue Borussia Mönchengladbachin organisaatioon heinäkuun alussa siirtynyt lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti Joel Mero haluaa taistella tiensä mahdollisimman nopeasti edustusjoukkueen ryhmään.

FC Lahdesta Saksaan siirryttyään Joel Mero harjoitteli ensimmäiset viikot edustusjoukkueen mukana, mutta nyt hän valmistautuu viikonloppuna alkavaan kauteen Möchengladbachin alle 23-vuotiaiden joukkueessa.

18-vuotias Mero on joukkueen nuorin pelaaja. Lisäksi topparilupaus on yksi harvoista ulkomaalaisvahvistuksista.

– Olen ehkä nuorin, mutta haluan näyttää tasoni olevan siellä korkealla. Päällimmäinen tavoitteeni on saada iso rooli joukkueessa: pelata paljon avauskokoonpanossa ja olla yksi avainpelaajia, Mero kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Mero tietää, että tie edustusjoukkueen rinkiin käy kakkosjoukkueen kautta. Pitkä neljän vuoden sopimus kertoo, että Mönchengladbach uskoo nuoren topparin kykyihin.

– Jos onnistun täällä hyvin ja pelaan hyvällä tasolla, niin seura saattaa nostaa minut edustuksen mukaan. Eivät he minua tänne ostaneet siksi, että pelaisin neljä vuotta kakkosjoukkueessa.

– Sitä he ovat sanoneet, että näkevät minut potentiaalisena pelaajana tulevaisuudessa topparin paikalle. Silloin, kun tapahtuu sukupolven vaihdos, Mero paljastaa.

Borussia Mönchengladbachin kokeneista toppareista 33-vuotias Martin Stranzl ilmoitti, että lopettaa uransa huipulla tämän kauden jälkeen. Lisäksi Roel Brouwers täyttää 32 loppuvuodesta.

Aika näyttää, miten Mero pystyy vakuuttamaan Mönchengladbachin päävalmentajan Lucien Favren.

Kim Sanden