Tito Vilanova kertoo itse lähdöstään Barcelonasta

© Kuva: Getty Images

Barcelona-luotsi Tito Vilanovan tiedotettiin perjantaina yllättäen jättävän päävalmentajan paikkansa.

Toki oli yleisessä tiedossa miehen sylkirauhassyövän uusiutuminen ja sen vaatimien hoitojen taakka valmentajuudelle – mies mm. vietti kevätkaudesta yhteensä pari-kolme kuukautta USA:ssa hoitojen takia.

Kuitenkin miehen ilmoitus juuri nyt yllätti lähes kaikki jalkapallomaailmassa. Mies kommentoi nyt ensi kertaa itse lopullisia syitä, miksi hän jätti Barcelonan.

– Hoidot, joita minun pitää käydä tästä eteenpäin, eivät mahdollista 100-prosenttista päävalmentajan tehtävien hoitoa, mies kertoi avoimessa kirjeessä seuran kotisivuilla.

Vilanova oli useita vuosia Pep Guardiolan apuna ennen kuin viime kesänä hänet nostettiin päävalmentajaksi edeltäjänsä lähdön vuoksi.

– Viisi upeaa vuotta osana tätä joukkuetta on tehnyt kaikki unelmani todeksi valmentajana. Nyt minun pitää vaihtaa keskittyminen ammattini asioista keskittymiseen taisteluun sairauttani vastaan, mikä minulla diagnosoitiin ensimmäistä kertaa puolitoista vuotta sitten.

– Ei ole helppoa jättää tätä erinomaista pelaajaryhmää, joukkueen muuta henkilökuntaa – ystäviä, joiden kanssa olevan jakanut useita muistorikkaita kokemuksia.

Barcelona on kertonut tiedottavansa seuraavasta päävalmentajasta ensi viikolla. Katso tästä aiempi juttumme todennäköisimmistä vaihtoehdoista pestiin.