Jukka Raitala odottaa pääsyä taas tositoimiin

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Heerenveenin ja Huuhkajien puolustaja Jukka Raitala loukkaantui ikävästi kauden kynnyksellä, mutta on nyt jälleen täydessä iskussa. SuomiFutis-sivusto tavoitti Raitalan, joka pohti mennyttä kuukautta niin omalta, seuransa kuin Hollannin Eredivisien kannalta.

Elokuu ei mennyt omalta osaltasi suunnitellusti, Mikä tilanne on nyt?

Nyt tilanne on hyvä. Olen pari viikkoa kohta harjoitellut. Aluksi vähän varovaisemmin toki, mutta nyt viikon verran jo ihan täydellä teholla ykkösjoukkueen mukana.

Alun perin nilkkavamman arvioitiin toipuvan kahdessa viikossa, mutta menikin hiukan pidempään…

Siinä tuli vähän reisivammaa sitten päälle ja siitä hiukan venymistä, mutta nyt on kaikki siis kunnossa – sekä nilkka että reisi.

Kauden avausminuutit ovat vielä edessä. Kuinka pian niitä odotat?

Toivottavasti mahdollisimman pian, mielellään jo nyt lauantaina Twenteä vastaan. Olen kokoonpanossa, mutta en avauskokoonpanossa. Toivon mukaan minuutteja tulisi kuitenkin, se olisi tärkeää maajoukkueenkin kannalta.

Teiltä on muutama tärkeä pelaaja Twenteä vastaan sivussa. Miten uskot sen vaikuttavan peliin?

Vaikea peli tietysti edessä ja Alfred Finnbogason puuttuu kärjestä sekä kapteenimme on sivussa. Saa nähdä keitä valmentajat tilalle keksivät, mutta meillä on aika laaja rinki, enkä usko että heidän poissaolonsa ihan älyttömästi näkyy kuitenkaan. Pari hyvää kaveria löytyy varmasti tilalle. Voittoa lähdetään rohkeasti hakemaan.

Olet seurannut alkukauden ottelut katsomon puolelta. Miltä peli on näyttänyt?

Jos viime kauteen vertaa, niin paremmalta ilman muuta. Parista ensimmäisestä pelistä tuli voitto, sitten kotipeli Heraclesia vastaan tosin oli huono ja siitä tuli tappio. Ajax-peli oli sitten sellainen hyvä ja huono.

Missä mielessä…?

Esitys heitteli aika lailla laidasta laitaan ja kai 3-3-numerotkin sen aika hyvin kertovat. Toisaalta piste Ajaxilta on aina hyvä saavutus. Sen myötä meillä on neljästä pelistä nyt seitsemän pistettä, ei se ole lainkaan huono.

Miltä sarjataulukko mielestäsi tässä vaiheessa kokonaisuutena näyttää? Onko isoja yllätyksiä?

Ehdottomasti se että Zwolle on kärjessä ilman pistemenetyksiä, on yllätys. Muuten kärjessä on aika odotetut joukkueet, tosin neljän kierroksen jälkeen piste-erot ovat vielä todella pieniä. Toisin päin yllätys on varmasti Feyenoord, pisteitä ei ole juuri tullut, vaikka kärkeen joukkue tähtäsi. Mutta parin kierroksen päästä tilanne voi tosiaan olla ihan toinen.

Kim Sanden

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS