Tänään lauantaina varmistui kauan odotettu uutinen: Teemu Pukin ura jatkuu skottijätti Celticin riveissä. Päätös on erinomainen Huuhkaja-kärjen kannalta, kirjoittaa toimittaja Jaakko Käyhkö.

Moni on kritisoinut Pukkia vellihousuksi. Mieheksi, jolta puuttuu uskallusta ja kovuutta. Kikkarapään seurapäätös viestii ihan muuta. Harva ottaa huomioon, että Pukki olisi halutessaan voinut levätä vuoden laakereillaan gelsenkircheniläisten penkillä ja poimia ensi kesänä taskuunsa vaikkapa miljoonan euron allekirjoituspalkkion.

Niin olisi tehnyt pelaaja, jolla on vähän kuraa housuissa. Moni olisi varmistanut tulevaisuutensa ja ottanut pikavoiton.

Se joka pelkää ei pelaa.

Vuoden päästä kesällä, kun Pukki olisi voinut vaihtaa maisemaa ilmaiseksi, kiinnostuneita seurojakin olisi ollut varmasti paljon enemmän. Nyt Pukki ei todellakaan tarttunut helpoimpaan haasteeseen. Celtic ja Glasgow – vaikka seura ja kaupunki eivät enää takavuosiensa maineessa olekaan – ei todellakaan ole pelaajalle mikään lomakohde.

Pukki osoitti valinnallaan, että hän haluaa pelata. Ja kivikovia pelejä Huuhkaja-tykki pääseekin maistamaan, kun Celtic selvisi Mestarien liigaan ja sai kivikovan lohkon. Skotlannin Valioliigassa Pukki voi puolestaan paukutella maaleja mestarijoukkueessa.

Celtic on fyysisen joukkueen maineessa, mutta joukkueesta löytyy taitoa pelata nopeasti ja ennen kaikkea Pukin kannalta positiivisesti maata pitkin. Pukki saaneekin herkullisesti tekopaikkoja, kun vieressä on vielä ruokkimassa kreikkalainen vapauttaja Georgios Samaras.

Tässä kohtaa Pukin valinta näyttää loistavalta. On miehestä itsestään kiinni, kantaako maisemanvaihto lopulta hedelmää – ja kuinka paljon. Lähihistoriakin on osoittanut, että Celticistä voi olla latu auki vielä Glasgow´ta suurempiin ympyröihin.

Yksi asia on kuitenkin jo tässä kohtaa varma: kukaan ei voi sanoa, etteikö suomalaisella olisi ollut uskallusta. Seuraavaksi miehen täytyy näyttää kovuutensa ja osaamisensa kentällä.

Jaakko Käyhkö (Twitter:@JaakkoKayhko)