Schalken suomalaishyökkääjä Teemu Pukilla saattaa olla pian edessään seuranvaihto Celticiin. Kärkimiehen tulevaisuus näyttää huomattavasti kirkkaammalta Glasgow´ssa kuin Gelsenkirchenissä, kirjoittaa toimittaja Jaakko Käyhkö.

Scottish Sun -lehti tiesi kertoa, että Pukki lentäisi jo tänään sunnuntaina Glasgow´hun viimeistelemään sopimusta. Ennen kuin nimet ovat paperissa, on tiellä silti vielä monia esteitä. Pukin agentti Gerrit Hartung myönsi aiemmin Goal.comille, että Schalken on tehtävä vielä järjestelyitä korvaavan hyökkääjän löytämiseksi.

Lisäksi Pukki tuskin jäisi vielä sen pidemmäksi aikaa Skotlantiin, vaikka yhteisymmärrys alustavasti löytyisikin. Pukki on Schalken mukana ainakin tiistaihin asti, jolloin ryhmä pelaa elintärkeän Mestarien liigan ottelun. Kun Klaas-Jan Huntelaar on loukkaantunut, ei Schalkelta löydy vaihtopenkiltä muita puhtaita hyökkääjiä Pukin lisäksi.

Schalken on myös päästävä Euroopan suurimpaan seurajoukkueturnaukseen, jotta ryhmä on huippupelaajille kiinnostava vaihtoehto tämän siirtoikkunan aikana. Pukki tosin vaihtanee maisemaa silti, selvittää bundesliigaseura tiistain koitoksen tai ei.

Askel eteenpäin

Celtic ei välttämättä ole enää menneiden aikojensa iskussa. Siltikin ryhmä on Skotlannin liigan ykkösjoukkue ja hyvä vaihtoehto Suomen A-maajoukkueen maalitykille, jos tuo siirto näkee päivänvalon.

Päävalmentaja Jens Keller on tehnyt harvinaisen selväksi, ettei Pukki ole hänelle muuta kuin jämäkärki Gelsenkirchenissä. Celticissä asiat olisivat toisin manageri Neil Lennonin alaisuudessa. Tiedossa olisi todennäköisesti avauspaikka esimerkiksi kreikkalaisen Georgios Samarasin viereltä. Celticin kärkiosastossa Pukki olisi paljon enemmän kuin pelkkä satunnainen vaihtomies.

Pukki pääsisi paitsi suurella todennäköisyydellä juhlimaan Skotlannin Valioliigan voittoa myös taistelemaan eurokentille joko Eurooppa-liigaan tai Mestarien liigaan. Schalkeen verrattuna ainakaan pokaaleja tuskin kertyisi sen vähemmän takanreunukselle, päinvastoin.

Pukki voisi seurata Glasgow´ssa Gary Hooperin jalanjälkiä. Hooper ehti iskeä kolmena viime kautena liigassa noin parikymmentä osumaa per kausi ennen kuin edessä oli miljoonasiirto Valioliigaan. Vaikka Hooper on pelityyliltään monella tapaa erilainen kuin Pukki, esimerkki silti osoittaa, että Celtic toimii tänäkin päivänä hyvänä ponnahduslautana vieläkin isompiin ympyröihin.

Olisi vaikea kuvitella Pukille parempaa välipysähdystä tässä kohtaa hänen uralleen. Jos Pukki tekee elokuun siirtoikkunassa sopimuksen Glasgow´hun, saattaa tämä jälkikäteen osoittautua varsinaiseksi käännekohdaksi hänen urallaan. Viimeiseksi pysähdykseksi ennen uran suurinta sopimusta.

Eikä Celtic-pahvikaan ole sen huonompi kuin nykyinenkään.

Jaakko Käyhkö (Twitter:@JaakkoKayhko)