Mestarien Liigan karsintavaihe on saatu päätökseensä. Pietarin Zenit, AC Milan, Viktoria Plzen ja Real Sociedad etenivät melko kivuttomasti jatkoon, mutta Celtic sai tehdä täyden päivätyön kazakstanilaista Shakhtar Karagandya vastaan, sillä se teki ratkaisevan 3-0-voittomaalin vasta ottelun lisäajalla.

Lohkot arvotaan torstai-iltana Suomen aikaa kello 18.45 alkaen. Suomalaisia on näillä näkymin mukana kolme. Puolustajalegenda Sami Hyypiä jakaa ohjeita Bayer Leverkusenille kentän laidalta ja Huuhkaja-kapteeni Niklas Moisander ohjailee Ajax Amsterdamin puolustuslinjaa.

Myös Teemu Pukki on tällä haavaa Mestarien Liiga-pelaaja. Hänen kohdallaan siirtohuhut vellovat yhä kiivaina. Nähtäväksi jää, edustaako Pukki kuninkuuskilpailussa Schalkea, Celticiä vai kenties jotain muuta seuraa, mutta oli seura mikä hyvänsä, varmasti Pukkiakin arvonta jännittää.

Viime kaudella arpa tuotti lohkovaiheeseen yhden todellisen kuolemanlohkon Real Madridin, Manchester Cityn, Borussia Dortmundin ja Ajaxin osuttua samaan lohkoon. Hyvät mahdollisuudet kuolemanlohkolle on nytkin, sillä kolmoskorista löytyy tällä kertaa mm. Manchester City sekä viime kevään finalisti Dortmund ja neloskorista Napoli sekä Real Sociedad.

Kustakin arvontakorista nostetaan jokaiseen kahdeksaan lohkoon yksi joukkue. Yhdestä maasta ei kuitenkaan voi tulla kahta joukkuetta samaan lohkoon. Alla arvontakorit kokonaisuudessaan:

Kori 1:

Bayern München
FC Barcelona
Chelsea
Real Madrid
Manchester United
Arsenal
FC Porto
Benfica

Kori 2:

Atlético Madrid
Shakhtar Donetsk
AC Milan
Schalke 04
Olympique Marseille
Moskovan TsSKA
Paris Saint-Germain
Juventus

Kori 3:

Pietarin Zenit
Manchester City
Ajax
Borussia Dortmund
FC Basel
Olympiakos Piraeus
Galatasaray
Bayer Leverkusen

Kori 4:

FC Kööpenhamina
Napoli
Anderlecht
Celtic
Steaua Bukarest
Viktoria Plzen
Real Sociedad
Austria Wien