Rovaniemen Palloseura on ensi kertaa Suomen Cupin välierävaiheessa sitten vuoden 1993. Veikkausliigaan täksi kaudeksi palannut seura on cupin puolella pudottanut jo mm. HJK:n ja nälkä kasvaa syödessä – haaveena cup-voitto ja sen tuomat europelit ensi kaudelle.

– Cupin merkitys on todella suuri, vaikka ei tämä kuitenkaan muuta pitkän linjan tavoitteita ja linjauksia. Ensin lähdemme voittamaan semifinaalia, johon vakaasti uskon. Sitten menemme voittamaan finaalia, joka on tämän kauden suuri unelma, RoPS:n toimitusjohtaja Antti Hietakangas kertoo seuran kotisivuilla.

Hyvänä kotijoukkueena tunnettu RoPS on yllättäen hävinnyt kaksi kauden kotipeliään IFK Mariehamnille, joka tulee viikonloppuna kylään nyt cupin merkeissä. Edellinen keskinäinen kohtaaminen oli vasta viime viikonloppuna, jolloin IFK otti täydet pisteet 0-2-voitolla.

– Erityisesti erikoistilanteet täytyy puolustaa paremmin kuin viime sunnuntain tappiollisessa liigapelissä, RoPS-luotsi Kari Virtanen pohti.

– Olemme harjoitellut maalintekoa paljon, keskiviikon treeneissäkin kolme varttia yhtä soittoa. Eihän sen pitäisi vaikeaa olla, vain syöttö ohi maalivahdin, valotti päävalmentaja muita kehityskohteita tulevaan.

RoPS-IFK Mariehamn ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä lauantaina klo 16.00 alkaen. Samaan aikaan toisessa välierässä kohtaavat JJK ja KuPS Jyväskylässä.