Teemu Pukin edustama saksalaisseura Schalke eteni kuin etenikin Mestarien liigan lohkovaiheeseen kaatamalla kreikkalaisen PAOK Salonikin 3-2-lukemin tiistaina. Yhteismaalit Schalkelle siten 4-3.

Ottelun jälkeen Schalkesta kerrottiin, että ainoana hyökkääjänä kenttäkoostumuksessa ollut unkarilaiskärki Adam Szalai pelasi loukkaantuneena.

Mies oli loukannut maanantaina harjoituksissa ranteensa ja siinä epäillään murtumaa. Mies nukkui ottelua edeltäneen yön huonosti, mutta halusi ehdottomasti pelata.

Szalai pystyikin viilettämään kentällä täydet minuutit tahdon ja kipulääkityksen avulla, ja pystyi iskemään kaksi tärkeää maalia.

Pukki, joka istui tiistain ottelun vaihtopenkillä, on seuran ainoa terveenä oleva kärkimies. Joukkueen ykköshyökkääjä Klaas-Jan Huntelaar loukkaantui aiemmin kuusta ja on sivussa vielä viikkoja.

Siirtyykö Pukki?

Pukki on ollut vahvojen siirtospekulointien kohteena ja Glasgow Celtic on havitellut miestä vahvasti. Skottiseuran yksi tarjous ehdittiin jo aiemmin hylätä, mutta seuran päävalmentaja Neil Lennon kertoi jatkavansa Pukin havittelua yhä.

Tiistaisen ottelun on uskottu olevan Pukin viimeinen ennen Celtic-siirtoa, mutta Schalken hyökkääjäpula saattaa muuttaa tilannetta.

Kuitenkin Schalke nettoaa Mestarien liigan paikasta jo pelkästä osallistumisesta parikymmentä miljoonaa euroa, joten joukkue vahvistanee rivejään joka tapauksessa.

Näin ollen Pukin siirtyminen Celticiin lienee yhä todennäköisin vaihtoehto.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen)