Lauantaina nöyryyttävästi Borussia Dortmundille numeroin 2-6 hävinnyt Hamburger SV päätyi myöhään maanantai-iltana erottamaan päävalmentajansa Thorsten Finkin. Fink ehti valmentaa HSV:tä vajaan kahden vuoden ajan.

Ainoana joukkueena historian kaikilla bundesliigakausilla pääsarjassa pelannut HSV on saanut kauteen huonon startin. Viidestä ottelussa se on haalinut vain neljä sarjapistettä ja sen verkkoon on tehty peräti 15 maalia. Thorsten Finkillä oli suuria vaikeuksia löytää joukkueelle toimivaa pelitapaa, sillä HSV oli käyttänyt alkukauden aikana jopa neljää eri kenttämuodostelmaa.

Jo ennen maanantai-iltana pidettyä päävalmentajan potkuihin johtanutta kriisipalaveria hampurilaisten urheilutoimenjohtaja Oliver Kreuzer oli kritisoinut valmentajan toimintaa poikkeuksellisen suorasanaisesti. Finkin perhe asuu edelleen Münchenissä ja Kreuzerin mieleen ei ollut lainkaan se, että valmentaja lensi perheensä luo heti kärsityn murskatappion jälkeen. Valmentajalla ja urheilutoimenjohtajalla oli myös varsin eriävät näkemykset siitä, keiden pelaajien tulisi kuulua joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Hamburger SV kohtaa lauantaina pohjoisen derbyssä kolmen ottelun tappioputkeen ajautuneen Werder Bremeniin. Joukkueen valmentajasta tuossa ottelussa ei ole vielä tietoa.