Vaasan Palloseuran kokenut Cheyne Fowler pyrkii kaikin keinoin hidastamaan ex-seuransa HJK:n etenemisen mestariksi, kun vaasalaiset itse tarvitsevat pisteitä pronssitaisteluun.

FC Hongan hävitessä IFK Mariehamnille sunnuntaina voi HJK varmistaa jo Veikkausliigan viidennen peräkkäisen mestaruutensa, jos se kukistaa maanantain TV-ottelussa Vepsun vieraissa.

Fowler, 31, oli kesällä pitkän jakson sivussa polvivamman vuoksi, mutta on tervehdyttyään noussut avaukseen ja on täydessä iskusa HJK:ta vastaan.

– Kuntoni on nyt sillä tasolla missä sen pitääkin olla, ja pelaan luottavaisin mielin yhdessä muiden pelaajien kanssa, kymmenessä ottelussa kaudella esiintynyt eteläafrikkalainen kertoi Vepsun kotisivuilla.

Fowler, joka pelasi HJK:ssa 2009-11, on pudonnut keskikentältä takalinjojen vartijaksi osin loukkaantumisten vuoksi. Mies kokeili paikkaa jo viime talven harjoitusotteluissa ja välillä muutenkin uran aiemmilla vaiheilla.

– Ensimmäisenä vuotenani Suomessa Oka (VPS-luotsi Olli Huttunen) toimi valmentajani ja pelasin avauskauden (Hakassa) topparina. Myös HJK:ssa pelasin joitain pelejä tällä paikalla, Fowler muistelee.

Nuoren HJK-topparin esitykset herättäneet kunnioitusta

Fowler tuntee monia HJK:n pelaajia ja suhteet on hyvät. Ne jäävät kuitenkin taka-alalle maanantaina.

– Minulla on siellä ystäviä ja tuttuja pelikavereita, mutta on aina kiva pelata sellaisia pelaajia vastaan. Tärkeämpää mielestäni on kuitenkin se, että on aina miellyttävä tunne pelata HJK:ta vastaan. Sillä ei ole loppujen lopuksi väliä, onko vastassa HJK vai joku muu joukkue. Tärkeintä on nyt saavuttaa kolmas sija sarjassa.

Fowler on ”merkannut” HJK:n vaarallisimman erikoistilannepelaajan.

Valtteri Moren on onnistunut tekemään maaleja erikoistilanteista. Sen takia taidan valita hänet heidän vaarallisimmaksi pelaajakseen ilmassa.

Maanantaina klo 18.30 alkava VPS-HJK ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä ilmaisella Kutonen-kanavalla.