MM-karsinnoissa pahasti konttaava Meksiko antoi päävalmentaja José Manuel de la Torrelle potkut. ”Chepon” erottamisella on spekuloitu jo pitkään, mutta vielä heinäkuussa hän sai maan jalkapalloliitolta armonaikaa. Lauantain vastaisena yönä kärsitty 1-2-kotitappio MM-karsintaottelussa Hondurasia vastaan oli kuitenkin liikaa.

Suomeakin vastaan lokakuun lopussa pelaavan Meksikon vuosi on ollut vaisu. Se jäi kesäkuisessa Confederations Cupissa alkulohkoonsa eikä selvinnyt heinäkuussa Pohjois- ja Keski-Amerikan mestaruusturnauksen Gold Cupin loppuotteluun nöyrryttyään turnauksessa kaksi kertaa Panamalle. Tuskaisinta Meksikon taival on kuitenkin ollut meneillään olevissa MM-karsinnoissa. Maanosan karsinnan päätösvaiheen otteluista Meksiko on kyennyt voittamaan vain yhden ja seitsemässä pelissä on syntynyt ainoastaan neljä maalia.

Tällä hetkellä Meksiko onkin kahdeksalla pisteellään karsintalohkossaan vasta neljäntenä, kun suoran MM-kisapaikan saa lohkon kolme parasta maata. Kurssin kääntämiseen on aikaa enää kolme ottelua ja jo tulevana tiistaina on edessä todella vaikea vieraspeli Yhdysvaltoja vastaan. Mediotiempon mukaan joukkueen valmennusvastuun ottaa ainakin tilapäisesti kakkosvalmentaja Luis Fernando Tena, joka johdatti Meksikon olympiajoukkueen kultamitaleille Lontoon olympialaisissa viime vuonna.

Meksiko on ollut mukana MM-turnauksessa yhtäjaksoisesti vuodesta 1994 lähtien. Edellisen kerran se jäi karsintaan vuonna 1982. Vuoden 1990 MM-kisoihin se ei selvinnyt kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n asettaman kilpailukiellon takia.