Eilen illalla pelatussa Capital One Cupissa nähtiin hämmästyttävä ja ammattilaisfutiksessa harvinainen tilanne. Vastustajan pelipaidassa roikkumisia tapahtuu useimmissa matseissa monta kertaa illan aikana, mutta kovin usein ei tarrata vastustajan shortseihin. Tottenhamin belgialaispuolustaja Jan Vertonghen kuitenkin veti maalipaikkaan livahtaneelta tanskalaiskärjeltä Nicklas Heleniukselta simppelisti housut kinttuihin.

Sinnikäs tanskalainen pysyi jaloillaan ja pystyi jopa laukomaan, mutta helppoahan se ei ole pelihousujen ollessa puolitangossa. Helenius ja koko Aston Villan joukkue odotti tilanteesta rangaistuspotkua, jota erotuomari Jon Moss ei kuitenkaan katsonut tarpeelliseksi viheltää. Todisteita rikkeestä luulisi Mossilla olleen, vai uskoiko tuomari kenties Heleniuksen laskeneen itse pöksynsä nilkkoihin?

Aston Villan päävalmentaja Paul Lambert ei voinut uskoa silmiään joukkueensa jäätyä ilman rangaistuspotkua:

– En ole koskaan aiemmin nähnyt moista tapahtuvan. Totta kai toivot saavasi rankkarin. En usko, että kukaan epäilee, etteikö häntä olisi vedetty taaksepäin, Lambert kuvailee tuntojaan Daily Mailille.

Lambert uskoo, että pallo olisi viety pilkulle, mikäli Helenius olisi tilanteessa kaatunut kentän pintaan. Myös Tottenhamin valmentaja Andre Villas-Boas myöntää, että rangaistuspotku olisi ollut tilanteessa hyväksyttävä ratkaisu.

– En usko, että hän saavutti tilanteessa mitään etua ampuessaan housut kintuissa. Rankkari olisi pitänyt viheltää. Pääsimme kuin koira veräjästä.

Belgialaistopparin Heleniukselle tekemä koululaiskepponen ei ollut Aston Villalle illan ainoa nolo asia, sillä myös 0-4-tappiolukemat saattoivat saada joukkueen punastelemaan.