Barca-legenda mukana Huuhkajat kohtaavassa joukkueessa

© Kuva: Getty Images

Suomen osalta karsinta jalkapallon MM-kisoihin päättyi viime viikolla, mutta syksyn ottelut eivät vielä siihen loppuneet. Valmistautuminen ensi vuonna alkaviin EM-karsintoihin alkaa välittömästi ja tämän vuoden puolelle mahtuu vielä kaksi ystävyysottelua. Wales kohdataan vieraskentällä marraskuussa ja jo ensi viikolla vastaan asettuu Meksiko.

Ottelu Meksikoa vastaan pelataan Yhdysvaltain San Diegossa ensi viikon torstaina klo 5 Suomen aikaa. Koska kyseessä ei ole kansainvälinen maaottelupäivä, matkustaa Mixu Paatelaisen Suomi paikalle niin sanotulla ”liigamaajoukkueella”. Käytännössä koko joukkue tulee koostumaan Veikkausliiga-pelaajista, sillä pääosa Euroopan sarjoista on ensi viikolla täydellä käynnissä.

Meksiko sen sijaan on liikkeellä lähes parhaalla miehistöllään. Ottelu on sille elintärkeä kenraaliharjoitus marraskuiseen MM-jatkokarsintaan Uutta-Seelantia vastaan. Samalla se on maan vasta tehtävään nimetyn päävalmentajan Miguel Herreran ainoa mahdollisuus tutustua pelaajiin paremmin. Viikko sitten Costa Rican MM-karsinnassa kohdanneessa joukkueessa oli mukana vain neljä Euroopassa ammatikseen pelaavaa pelaajaa, ja kun koko muu joukkue palloilee maan omassa pääsarjassa, on jalkeilla likimain paras mahdollinen kokoonpano.

Rafa Márquez Veikkausliiga-pelaajien haasteena

Kaikkein nimekkäin pelaaja Meksikon joukkueessa on Rafael Márquez, joka edusti Barcelonaa peräti seitsemän vuoden ajan vuosina 2003-2010. Hän voitti Barcelonan paidassa myös kaksi kertaa Mestarien Liigan. Vielä vuosi sitten Márquez pelasi yhdessä Teemu Tainion kanssa New York Red Bullsissa.

Muita nimekkäitä pelaajia Suomen kohtaavassa joukkueessa ovat muun muassa PSV:tä ja VfB Stuttgartia aiemmin edustanut Francisco ”Maza” Rodríguez, viime vuoden olympiafinaalissa kaksi maalia viimeistellyt Oribe Peralta sekä upean saksipotkumaalin toissa viikolla MM-karsinnassa tehnyt Raúl Jímenez.

Meksikon kokoonpano on kokenut ison mullistuksen valmentajanvaihdoksen myötä, mutta käytännössä joukkueen runko on sama, joka kilpailee marraskuussa Uuden-Seelannin kanssa paikasta MM-kisoihin. Lyhyen valmistautumisajan takia kaikkiaan 10 joukkueen 22 pelaajasta tulee Meksikon hallitsevasta mestarijoukkueesta Club Américasta, jonka päävalmentajana tuore maajoukkueluotsi Herrera edelleen jatkaa.

Meksikon joukkue Suomea vastaan:

Maalivahdit:

Jesús Corona, Cruz Azul
Moisés Muñoz, América

Puolustajat:

Rafael Márquez, León
Juan Carlos Valenzuela, América
Francisco Rodríguez, América
Paul Aguilar, América
Miguel Layún, América
Edwin Hernández, Léon
Adrián Aldrete, América
Miguel Herrera, Pachuca
Hiram Mier, Monterrey
Rodrigo Salinas, Morelia

Keskikenttäpelaajat:

Juan Carlos Medina, América
Lucas Lobos, Tigres
Carlos Peña, León
Luis Mendoza, América
Luis Montes, León
Jesús Molina, América
Alonso Escoboza, Santos

Hyökkääjät:

Oribe Peralta, Santos
Raúl Jímenez, América
Aldo de Nigris, Chivas