FIFA tiedottanee perjantaina, että Qatarille vuodeksi 2022 myönnetyt jalkapallon MM-kisat eivät ole vaarassa siirtyä muualle, kertoo BBC Sport.

Päätöstä myöntää kisat maalle on kritisoitu, koska sen jälkeen on käynyt ilmi, että kisoja ei pystytä järjestämään normaalisti kesäkuukausina lämpötilojen noustessa sietämättömäksi.

Lisäksi myös kisapaikkoja rakentaneiden nepalilaisten työläisten olosuhteet ovat nousseet puheenaiheeksi, kun Guardian kertoi äskettäin kuolemantapauksista työmailla, missä olosuhteet ovat kuin orjilla. Lehden mukaan viime kesän aikana kuolemia on ollut yksi per päivä ja kisoihin mennessä määrä nousisi sadoista aina tuhansiin.

BBC:n saaman tiedon mukaan FIFA aikoo kuitenkin pitää kiinni päätöksestään myöntää kisat Qatariin, mutta aloittavan työläisten olosuhteiden seuraamisen.

Toinen ongelma ratkeaa, kun kisat ollaan siirtämässä talviaikatauluun, ajankohtana määrätyn vuoden marras-joulukuu tai seuraavan vuoden tammikuu. Euroopan jalkapalloliittojen kattojärjestö UEFA on jo puoltanut kisojen järjestämistä talvella (uutinen).