Saksan aiempi monivuotinen maajoukkuevahti, uransa jo lopettanut Oliver Kahn, uskoo hänen kotimaansa juhlivan ensi kesänä jalkapallon MM-kultaa. Saksa on kuulunut viime vuodet ennakkosuosikkeihin, mutta ei ole yltänyt ykköspallille arvokisoissa.

Saksalaisseurat valloittivat viime keväänä Mestarien liigan finaalipaikat ja tämä edesauttaa Kahnin mukaan maajoukkueenkin asiaa. Onhan joukkueiden perusrungot kotimaan miehistä kasattuja.

– Menestys, kuten Mestarien liigassa pärjääminen, antaa pelaajille ratkaisevan potkun. Euroopassa voittaminen luo uskoa myös maailmanmestaruuteen, Kahn kertoi Bild-lehdelle Sky Sportsin mukaan.

Saksan ykkösmaalivahti on viime kaudella triplan – kotimaan liigan, cupin sekä Mestarien liigan – voittaneen Bayern Münchenin kassari Manuel Neuer. Kakkoseksi maajoukkueeseen Kahn haluaisi Dortmund-vahdin Roman Weidenfellerin nykyisen Rene Adlerin sijaan.

– Adler on hyvä maalivahti, mutta hän ei pelaa eurokentillä Hamburger SV:n kanssa. Weidenfeller sen sijaan pelaa kaksi kertaa viikossa koko ajan ja ansaitsee kutsun maajoukkueeseen. Hän on myös loistava persoona ja totaalinen ammattilainen.