Maalivahti Henrik Moisander sekä puolustaja Jani Tanska siirtyvät FC Lahden riveihin kahden vuoden mittaisilla pelaajasopimuksilla, kertoi seura maanantaina verkkosivuillaan.

28-vuotias Moisander on TPS:n kasvatti, joka valittiin Veikkausliigan parhaimmaksi maalivahdiksi kaudella 2012. Liigassa hän on pelannut yhteensä 71 ottelua TPS:n ja VPS:n riveissä.

Moisander on käynyt myös Ajaxin nuorisoakatemian, jonka jälkeen hän vietti vuoden (syksystä 2006) Ruotsissa Assyriskan joukkueessa.

Tanska puolestaan on Veikkausliigan eliittiin kuuluva toppari, joka on pelannut liigauransa aikana MYPA:ssa, KooTeePee:ssä, Jarossa, VPS:ssa ja TPS:ssa. Yhteensä hänelle on kertynyt 148 liigaottelua, joissa on syntynyt viisi maalia.

25-vuotias Tanska vietti lisäksi vuodet 2004-06 englantilaisen Charlton Athleticin organisaatiossa, jota seurasi lyhyt lainapesti Norjan pääsarjassa tuolloin pelanneessa Lynissä.

Lahdesta haetaan vastuuta ja uutta nousua

TPS:ssa Veikkausliigakauden päättänyt kaksikko odottaa jo innolla FC Lahden tuomia haasteita.

– Päättynyt kausi oli minulle pettymys, koska olin paljon loukkaantuneena enkä päässyt pelaamaan. Halusin paikkaan, jossa on luvassa vastuuta. Minulla on kova nälkä näyttää ensi kaudella, kommentoi Henrik Moisander.

– FC Lahti osoitti kauden vaikean alun jälkeen, että se on vahva ja hyvä ryhmä. Kävimme Toni Korkeakunnaksen kanssa läpi tulevaisuuden suunnitelmia, jotka kuulostivat mielestäni hyvältä. Seuraa viedään eteenpäin ja haluan olla mukana siinä, kertoo puolestaan Jani Tanska.

Kaksikko aloittaa työnsä FC Lahdessa ensi vuoden alusta. Sitä ennen Tanska pelaa varhain ensi torstaina Veikkausliigamaajoukkueen kanssa maaottelun San Diegossa Meksikoa vastaan.