Pohjoismaista Ruotsi varmisti perjantaina paikkansa MM-karsintojen playoff-vaiheessa. Tanskan ja Norjan toiveet sen sijaan kariutuivat. Yllätysjoukkue Islanti puolestaan jatkaa E-lohkon kakkosena voitettuaan saarivaltioiden kohtaamisessa Kyproksen kotiareenallaan maalein 2-0. Pohjoisen pojilta maalitilastoihin nimensä kirjauttivat Tottenhamin Gylfi Sigurdsson ja Ajaxin Kolbeinn Sigthorsson.

Norjan rannallejääminen varmistui sen taivuttua Slovenialle maalein 3-0. Neljä viimeistä karsintaotteluaan voittaneen Slovenian kaikki maalit teki kokenut Milivoje Novakovic.

Ennen viimeistä kierrosta Islanti on kerännyt pisteen Sloveniaa enemmän. Molemmilla joukkueilla on tiistaina edessään vaikeat vieraspelit, sillä Islannin joukkue matkustaa Norjaan ja Slovenia puolestaan lohkovoittonsa jo varmistaneen Sveitsin vieraaksi.