Länsinaapureillamme väitetään usein olevan tuuria urheilukentillä, mutta tänään Ruotsilla ei ollut onni myötä. Se sai vastaansa MM-kisojen playoff-parien arvonnassa pahimman mahdollisen joukkueen, Portugalin.

Ruotsalaislehdet Aftonbladet ja Expressen kuvailivatkin arvontatulosta otsikoissaan yksinkertaisesti sanalla ”painajaismainen”.

– Portugali oli pahin mahdollinen. Paska säkä. Se oli vaikein neljästä tarjolla olleesta vastustajasta. Sen sanoakseen ei tarvitse olla kummoisempikaan nero, 37-vuotias veteraanipelaaja Anders Svensson kommentoi Expressenille.

Svensson arvioi arvontatuloksen selvittyä Ruotsin kisamatkan todennäköisyydeksi 40 prosenttia, mutta päävalmentaja Erik Hamrén ei halunnut omaa arviotaan antaa.

– Portugali on todella kovatasoinen joukkue, sen näimme viimeksi EM-kisoissa. Lohkovaiheessa heidän tuloksensa olivat ailahtelevia, mutta pian heidän tasonsa selviää.

– Kyseessä on kahden ottelun yhteistulos. Kaiken pitää toimia sataprosenttisesti eikä virheisiin ole varaa. Mahdollisuutemme meillä on – ja aiomme sen myös käyttää, päävalmentaja julistaa.