Suomalaisseurat läpäisivät UEFA:n talousraamit

© Kuva: Juha Tamminen

Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) ei löytänyt huomautettavaa kuluvalla kaudella UEFA-kilpailuihin osallistuneiden suomalaisseurojen taloudenpidosta.

HJK, FC Inter, TPS, FC Honka ja IFK Mariehamn kävivät läpi UEFA:n Financial Fair Play-prosessin, joka tehdään eurocupeihin osallistuville joukkueille.

Menettelyssä tarkistettiin, ettei seuroilla ole erääntyneitä palkkoja, lakisääteisiä vakuutuksia, veroja tai pelaajasiirtoihin liittyviä maksuja hoitamatta. Yhdeltäkään seuralta ei pyydetty lisäselvityksiä, eivätkä seurat saaneet huomautuksia.

– Menettely oli rankka seuroille, koska se vietiin läpi keskellä kotimaista kautta heinäkuun alkupuoliskolla. Kaikki seurat olivat hoitaneet valvottavat velvoitteensa kuten pitääkin. Seurojen henkilöstö paneutui asiaan erinomaisesti ja myös tulos oli suomalaisseurojen kannalta vakuuttava, Palloliiton seuralisenssipäällikkö Seppo Miettinen kiittää tiedotteessa.

UEFA seuraa jatkossakin kilpailuihinsa osallistuvien seurojen taloutta Financial Fair Play-prosessin kautta.