Veikkausliigan päätöskierros pelataan kokonaisuudessaan tänään alkaen klo 14. Mitalisijat on jaettu HJK:n, Hongan ja VPS:n kesken ja putoajaksikin on jo varmistunut JJK. Maalipörssin voitosta käydään sen sijaan edelleen taistelua ja useampi Veikkausliigan konkari pelaa liigauransa viimeisen ottelun.

Kisa maalikuninkuudesta on kahden kauppa. FC Hongan Tim Väyrynen on tilaston kärjessä tehtyään 23 ottelussa 16 maalia. Lähin uhkaaja on FC Lahden Rafael, jonka maalimäärä näyttää 15:ta. Brasilialaisen osumat ovat syntyneet 27 ottelussa. Muut haastajat ovat jo vähintään neljän maalin päässä, joten titteli matkaa joko Espooseen tai Lahteen.

Vaikka kolmen kärki sekä sarjan putoajajoukkue ovatkin jo selvillä, kaikki muut sijat ovat vielä jakamatta. IFK Mariehamn, FC Lahti ja MYPA hakevat asemiaan sijoilla 4-6, KuPS, TPS ja Inter selvittelevät sijojen 7-9 kohtalot ja RoPS ja FF Jaro pelaavat sijoista 10 ja 11.

Monen pelaajan viimeinen ottelu seuransa paidassa

Ainakin viisi meritoitunutta Veikkausliiga-pelaajaa on ilmoittanut liigauransa lopettamisesta, joten tänään kentillä nähdään myös haikeita jäähyväisiä. Jäähyväisottelunsa pelaavat Hongan Tuomas Peltonen ja Sampo Koskinen, FC Interin Kalle Parviainen, FC Lahden Konsta Hietanen ja VPS:n Jyrki Saranpää.

Myös pari hienoa työtä tämän kauden aikana tehnyttä valmentajaa hyvästelee nykyisen seuransa ja vaihtaa leiriä ensi kaudeksi. MYPA:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas siirtyy ensi kaudeksi FC Lahteen. Lahden nykyinen luotsi, joukkueen alkukauden kurimuksesta nostanut Juha Malinen puolestaan edustaa ensi kaudella RoPS:ia.

Kauden päättymisen jälkeen pyörähtää siirtohuhumylly varmasti kunnolla käyntiin ja varmaa on, että jokunen nouseva kyky jättää Veikkausliigan pölyt ainakin hetkeksi taakseen ja kokeilee ensi kaudella onneaan isommissa ympyröissä. Vahvoja veikkauksia ovat varmasti ainakin maalikuninkuudesta kisaava Tim Väyrynen ja läpimurtokautensa pelannut Moshtagh Yaghoubi.

Eikä unohtaa sovi tietenkään sitä, että tänään mestaruutensa jo hyvissä ajoin varmistanut HJK pääsee nostelemaan mestaruuspystiä. Pitkään jatkunut tasainen vääntö Hongan ja HJK:n välillä kallistui lopulta helsinkiläisten eduksi sen mainion syyskunnon myötä, sillä mestariryhmä on pelannut jo 19 perättäistä ottelua ilman tappiota.

Päätöskierroksen ohjelma:

Jaro-RoPS
MYPA-JJK
FC Lahti-TPS
IFK Mariehamn-VPS
HJK-KuPS
Inter-Honka