FC Jazzin hyvin lupaava keskuspuolustaja Samuli Virtanen, 17, viettää kuluvan viikon Vaasan Palloseuran liigajoukkueen testissä Vaasassa.

Juuri päättyneellä Veikkausliiga-kaudella pronssia HJK:n ja FC Hongan jälkeen voittanut VPS etsii uusia sopimuspelaajia tulevaksi kaudeksi, ja testaa pelaajia alkaneella viikolla.

Samuli Virtanen nousi viime talvena Suomen U17 maajoukkueseen, jonka paidassa hän kohtasi EM-karsintoihin valmistaneessa maaottelussa Hollannin ja pelasi myös varsinaisissa EM-karsinnoissa. Ikäluokan seuraavat maaottelut ovat joulukuussa Belgiaa vastaan.

Sarjakaudella Virtanen toimi hienon kauden B-nuorten SM-sarjassa pelanneen FC Jazzin kapteenina. Ykköseen nousseessa edustusjoukkueessa hän pelasi yhdessä ottelussa, Suomen Cupin puolivälieräpelissä Veikkausliiga-seura Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

– Samuli on suurella sisäisellä motivaatiolla varustettu pelaaja, joka haluaa joka päivä kehittyä ja tehdä sen eteen töitä. Hänen vahvuutensa on ikäisekseen aivan poikkeuksellisen kova fysiikka ja erinomainen syöttötaito. Enkä nähnyt koko kaudella kaksinkamppailuissa kovempaa keskuspuolustajaa B-nuorten SM-sarjassa. Hienoa, että hänen kova työnsä palkitaan tällaisella mahdollisuudella, B-nuorten päävalmentaja Riku Paularinne toteaa.

– Testijakso kertoo, että olemme tehneet asioita hyvin ja seurassamme on pelaajia, jotka pystyvät taistelemaan valtakunnan huippujen kanssa samoista pelipaikoista. Porissa pelaajat vain joutuvat tekemään enemmän töitä, jotta he pääsevät näyttämään taitonsa liigaympyröissä, koska omaa liigajoukkuetta ei vielä ole. Samuli on nyt ensimmäinen, joka pääsee tästä joukkueesta näyttämään taitonsa liigaseuralle, mutta seurassamme on useita muitakin pelaajia, joilla on kaikki mahdollisuudet liigapelaajaksi, Paularinne korostaa.

Lähde: FC Jazzin kotisivun tiedote