Sierraleonelainen puolustaja Hassan Sesay siirtyy kahden vuoden sopimuksella FC Lahteen. Viime kaudella hän puolusti MYPA:n riveissä.

26-vuotias Sesay on edustanut urallaan MYPA:n lisäksi Klubi04:ää, Atlantista, KuPSia, Örebrota sekä FC Viikinkejä. Kotimaassaan Sierra Leonessa hän edusti Ports Authoritya. Sesay on noussut myös Sierra Leonen maajoukkueeseen.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tuntee Sesayn hyvin. Heidän yhteistyönsä on alkanut jo vuonna 2010 FC Viikingeistä. Hän tietää siis parhaiten, mitä hyökkäävä laitapuolustaja tuo tulleessaan.

– Sesay on varmasti Veikkausliigan ehdotonta eliittiä pelipaikallaan. Hän on parhaimpia, ellei paras hyökkäävä laitapuolustaja. Olen seurannut häntä jo neljä vuotta ja jokaisella kaudella on tapahtunut kehitystä. Viime kausi oli huippukausi ja odotan, että hän pystyy parantamaan entisestään, Korkeakunnas kertoo.

– Ekstraa tuo hänen vasen jalkansa ja erikoistilanneosaaminen. Myös puolustuspeli on kehittynyt paljon vuosi vuodelta. Potentiaalista ja kehityksestä kertoo, että hän on noussut Sierra Leonen maajoukkueeseen.

Veikkausliigassa Sesay on pelannut yhteensä 80 ottelua, joissa hän on tehnyt neljä maalia.