Naisten jalkapallon A-maajoukkue jatkoi voitokkaita otteitaan MM-karsinnoissa kaatamalla torstaina Sonera-stadionilla Helsingissä Kazakstanin lukemin 1-0 (1-0).

Ottelun lähtökohdat olivat selvät. Suomi oli ennakkosuosikki ja lähti alusta saakka painostamaan ja hakemaan maaleja. Kazakstanin puolestaan laski alas omalle alueelle puolustamaan.

Suomen painostus toi myös useampia vaarallisia tilanteita Kazakstanin maalille, mutta vasta 39. minuutilla 1557-päinen yleisö saa vihdoin aihetta juhlaan. Annika Kukkosen kulma löysi etutolpalta Annica Sjölundin pään ja EM-lopputurnauksessa nähty maali toistui. Suomi sai vielä yhden kulman ensimmäisen puoliajan lopussa ja jälleen maali oli lähellä, mutta tauolle mentiin kuitenkin vain 1-0 johtolukemissa.

Toinen puoliaika alkoi samalla juonella, mutta Kazakstankin pääsi kerran väläyttämään. Matala keskitys löysi vitosen rajoilta Begaim Kirgizbaevan, mutta ohjaus suuntautui Suomen onneksi ohi maalin. Kazakstan sai hetkeksi otetta pelistä, muttei päässyt kuitenkaan uudelleen maalipaikoille.

Suomella oli vielä useampi paikka lisätä johtoaan, mutta lopulta viimeiset minuutit menivät voittoa varmistellessa ja se onnistui melkoisen helposti jo selvästi väsynyttä vastustajaa vastaan.

Suomi – Kazakstan (1-0)

40. 1-0 Annica Sjölund

Lähde: Palloliiton tiedote