Euroopan MM-karsintojen playoff-vaiheen ensimmäiset osaottelut osoittautuivat tasaisiksi eikä yksikään ottelupari ratkennut vielä perjantai-iltana. Otteet olivat kovia, sillä punakortti heilahti neljässä ottelussa peräti neljästi. Ulosajetuiksi tulivat Islannin Olafur Skulason, Romanian Costin Lazar, Ukrainan Oleksandr Kucher ja Ranskan Laurent Koscielny.

Kroatia myllytti ankarasti Islantia pohjoisella saarella, mutta vaikka kotijoukkue pelasi lähes koko toisen jakson miesvajauksella, ei Kroatia saanut kuparistaan rikki. Islannin maalivahti Hannes Thor Halldorsson pelasi erinomaisen ottelun. Tulos on kuitenkin Kroatialle suotuisa ja sen suosikin asema kotikentällä on entistäkin vankempi.

Puolustavan taktikan spesialistien, Kreikan ja Romanian kohtaamisesta odotettiin vähämaalista, mutta toisin kävi. Ottelu osoittautui illan maalirikkaimmaksi. Kreikan suurin sankari oli Olympiakosin tehohyökkääjä Kostas Mitroglou, joka iski helleeneille kaksi osumaa. Näin Kreikka otti jo ison askeleen kohti MM-kisoja ennen toista osaottelua. Romanian Alexandru Bourceanu ja Kreikan kapteeni Kotsas Katsouranis saivat pelissä varoituksen ja ovat pelikiellossa toisessa osassa.

Portugalin ja Ruotsin kohtaamista hehkutettiin Cristiano Ronaldon ja Zlatan Ibrahimovin kaksintaisteluna ja tällä kertaa portugalilainen veti herroista pidemmän kerran. Ronaldo vastasi ottelun ainoasta maalista komealla syöksypuskulla ja oli lähellä tehdä toisenkin, sillä Ronaldon toinen terävä pusku pysähtyi ylärimaan. Portugalin voitto oli kuitenkin niin niukka, että Tukholman illassa on tarjolla todellinen trilleri.

Ranska koki pahan tappion

Ranska ei ole jäänyt ulos MM-kisoista sitten vuoden 1994, mutta nyt sen kisapaikka on työn ja tuskan takana. Suomen karsintalohkon kakkonen hävisi vieraskentällä Ukrainassa maalein 0-2. Tiiviisti puolustanut Ukraina ansaitsi ottelussa voittonsa. Illan epäonnensoturi oli Arsenalin puolustaja Laurent Koscielny, joka ensin aiheutti Ukrainan 2-0-voittoon johtaneen rankkarin ja joutui muutama minuutti myöhemmin ulosajetuksikin. Tunteet kävivät ottelussa muutenkin kuumina.

Nyt Ranskan on voitettava Ukraina kotikentällään vähintään kahdella maalilla. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä Ukrainan puolustus on ollut vedenpitävä. Sitä vastaan on tehty karsintojen 11 ottelussa vain neljä maalia ja yhtä soittoa Ukraina on pelannut nyt ystävyysottelut mukaan lukien huikeat 730 peliminuuttia päästämättä maaliakaan. Viimeksi sitä vastaan on tehty maali maaliskuussa.

Islanti-Kroatia 0-0 (0-0)

Kreikka-Romania 3-1 (2-1)

1-0 14. Mitroglou
1-1 19. Stancu
2-1 21. Salpingidis
3-1 67. Mitroglou

Portugali-Ruotsi 1-0 (0-0)
1-0 82. Cristiano Ronaldo

Ukraina-Ranska 2-0 (0-0)
1-0 61. Zozulya
2-0 82. Yarmolenko