FC Lahti-yhteisö on solminut merkittävän useampivuotisen sopimuksen lahtelaisen pitkänlinjan jalkapalloammattilaisen Joonas Kolkan johtaman hollantilaisen Quality Options Foundationin kanssa.

Huippuammattilaisten kanssa tehty sopimus pitää sisällään useita kehitystoimenpiteitä lahtelaisen jalkapallon nostamiseksi Suomen kärkeen ja kansainvälisen pelaajapolun saattamiseksi entistä lähemmäksi lahtelaisia jalkapalloilijoita.

Ydinsisältöä ovat, hollantilaisia valmennus- ja kehitysmetodeja hyödyntäen, valmentajien kouluttaminen, harjoittelun tehostaminen sekä yhtenäisen pelitapa-ajatuksen käyttöönotto ja sisäistäminen.

Sopimuksen piiriin kuuluvat myös hollantilaisten valmentajien vetämät harjoitukset sekä laadukkaat kansainväliset turnaukset ja pelaajavaihdot.

Yhteistyöseuroja Hollannin lisäksi myös Itävallassa

Merkittävää on myös liike-elämäyhteistyö Quality Options Foundationin verkoston kautta FC Lahti-yhteisön yrityskumppaneille. Hollantilaisten verkosto ulottuu useaan maahan Euroopassa sekä Yhdysvaltoihin.

FC Lahti-yhteisöllä on Suomessa yksinoikeus Quality Options Foundation-yhteistyöhön. Muita jalkapallokumppaneita hollantilaisilla ovat mm. Innsbruck Wacker, Willem II sekä RKC Waalwijk.

Quality Options Foundationin taustajoukkoihin kuuluu nimekkäitä jalkapallon ammattilaisia kuten kansainvälisen uran kentällä ja valmennuksessa tehneet Co Adriaanse, Earnest Stewart, Robert Maaskant sekä Jan Van Loon.