Saksalainen Bild am Sonntag kertoo, että Bundesliigan putoamistaisteluun ajautunut SC Freiburg on saamassa kovan luokan vahvistuksen Valioliigasta. 23-vuotias Fábio da Silva on siirtymässä Freiburgin takalinjoja lujittamaan.

Brasilialaisen laitapuolustajan sopimus Manchester Unitedin kanssa umpeutuu tulevana kesänä. Kesällä Fábio olisi saatavilla ilmaiseksi, mutta Freiburg haluaa varmistaa oikeutensa 172-senttiseen brassiin ennen kuin muut ehtivät väliin. Siirtosumman arvellaan olevan alle miljoona euroa.

Brasilian maajoukkueessa syksyllä 2011 kaksi ottelua pelannut Fábio on jäänyt tällä kaudella minimaaliselle vastuulle. Ainoan Valioliiga-ottelunsa hän pelasi syyskuussa eikä minuutteja ole Mestarien liigassakaan herunut. Vasemman pakin paikalla Manchesterissa pelaa Ranskan maajoukkuemies Patrice Evra.

Edellisen kerran Fábio pääsi Unitedin ykkösjoukkueen mukana kentälle tammikuun alun cup-ottelussa Swanseaa vastaan, mutta tuolloin mies ajettiin ulos vain viiden minuutin kentälläolon jälkeen. Nuoren miehen identtinen kaksosveli Rafael sen sijaan on pelannut jokseenkin säännöllisesti ManU-puolustuksen oikealla laidalla.